"Поверніть мені чоловіка!" - благає дружина бійця, яка залишилась з 5-місячним немовлям

"Поверніть мені чоловіка!" - благає дружина бійця, яка залишилась з 5-місячним немовлям
Молода мама з Теребовлянщини у відчаї. Допомоги від місцевої влади - нуль. Родина ледь жевріє, а влада цього не бачить. Волонтери, які поїхали до жінки, аби завезти продукти та перевірити правдивість історії, шоковані та просять небайдужих допомогти родині.

Молоденьке дівча залишилось на руках з мамою-інвалідом та 5-місячною донькою. Чоловіка забрали – зараз він служить в прикордонних військах. Родина не живе, а виживає. Допомогти наразі зголосились лише волонтери. А у Теребовлянській адміністрації наразі перевіряють інформацію.

- Дзвонила дівчинка. Питала, чи ми допомагаємо учасникам АТО, - пише на своїй сторінці у "Фейсбуці" волонтер «Самооборони Тернопільщини» Лілія Мусіхіна. – Вона говорила з таким відчаєм… Розповіла, що у неї дитина 5 місяців і мама-інвалід. А чоловіка мобілізували.

«Поверніть мені чоловіка!» - благало дівча відому волонтерку, втираючи сльози. І розповідала, що чоловік майже нічого не присилає додому, бо зарплата невелика, адже він не перебуває в зоні АТО. Нещодавно малеча захворіла, молодій мамі довелось машину наймати, аби завезти її до тернопільської лікарні.  
- Ні-ні, ви що, не треба. У мене ще є... – заперечила молода мама, коли волонтерка запропонувала їй зібрати допомогу через соцмережі. - На кашку дитині. На два дні.
Наступного дня Лілія Мусіхіна вирушила до Конопківки Теребовлянського району, де проживає родина. Прихопила із собою трохи грошей, крупи…

Відео дня
  • Звати Надійка. Її доню – Веронічка. Мама у неї інвалід, живе родина на «декретні» - 800 грн, бо чоловік майже нічого не перераховує, - розповіла Лілія Мусіхіна. – Маля чистеньке, доглянуте. Видно, що Надійка любить її понад усе. Дівчаткам важко, і це видно. Не помітила дитячого ліжечка і калясочки. Мабуть, треба про це подумати. До декрету вона не працювала, а навчалась, тому декретні - дуже маленькі. Не жалілась ні на що, горда.

У хаті прибрано й охайно. Вона соромиться просити про допомогу, але та їм дуже потрібна, переконана волонетр. Потрібні харчі, памперси для малечі. Вони мають свою козу, тому молоко є.

Жінка поки годує грудьми, але молока бракує, тому мусить малечу підгодовувати.

  • Вона просто у відчаї – розгубилась, бо на молодесеньке дівча стільки навалилось, - каже Лілія Мусіхіна. – Не може зі всіма проблемами впоратись. Куди дивиться сільрада і як таке пропустила – не знаю. Думаю, якби знайшлась добра душа, що могла б кидати дівчаткам близько 2000 на місяць, було б супер. Надійка мені сподобалась. Буду старатись їй допомагати. Вдячна активістам ВО «Автомайдан» та Тернопільському Обласному військкомату за оперативне підключення до вирішення проблеми цієї родини.

Телефон сільради мовчав, коли журналісти зателефонували, аби дізнатись про ситуацію. Тоді ми потурбували районне керівництво, яке опікується сім’єю і молоддю. Там пообіцяли оперативно розібратись та повідомити про результат. Наразі ми чекаємо офіційного коментаря, який опублікуємо, щойно його нададуть.

Волонтери просять допомоги для дружини бійця, яка залишилась з 5-місячним немовлям та мамою-інвалідом на руках.

Картковий рахунок «ПриватБанку»: 5168 7556 2309 5599 Надія Тифліцька (Турчак)

 

Коментарі (28)
  • Анонім

    Дехто за все життя на фінансову платформу стати не може. живуть середньо. так що тепер - дитину не заводити? Це не тваринка, і коли жінка вже мама, але без дитини, при чому тут взагалі гроші. держава має допомагати і крапка. Що ви зв коментарі лишаєте, бога побійтеся.
  • Ференц Сергей

    НУ ПРЯМО А ХТО БУДЕ ЗАХИЩАТИ НА ПЕРЕДОВІЙ ЯКЩО ПОВЕРНУТЬ ЧОЛОВІКА САМА ЧИ 5 МІМЯЧНЕ НЕМОВЛЯ?

    Anonymous reply Ференц Сергей

    це точно

    Анонім reply Ференц Сергей

    450 бугаїв які при владі  а дівчина з немовлям піде тиснути на кнопки у верховні раді.Дурний хлоп поїхав би на заробітки показав би дитині і жінці гідне життя а так ще потрібно молити Бога  щоб інвалідом не прийшов

    тернополянка reply Анонім

    бачу, що в декого просто манія відправляти хлопів на заробітки, а особливо до москви...А хто ж ту нещасну Україну захищати буде? чи ви такі впевнені, що ми тут на заході як в бункері і ніхто сюди не полізе? Якщо всі поїдемо на заробітки то хто буде тут щось будувати на майбутнє нашим дітям? Чи ви думаєтеЮ, що нас в світі хтось потребує, чи наших дітей? Ви сподіваєтеся, що ваші діти будуть жити десь за кордоном? А хто ми там такі? Так, згодні, тут важко виживати і хочеться працювати десь там, де платять гроші...Але так категорично не можна висловлюватися на чиюсь адресу, бо ніхто не знає що кого завтра чекає...А тим хто так висловлюється негативно про народження дітей скажу так-позакривайте роти і ви не маєте права судити хто, коли і скільки дітей народжує...Дав Бог людям дитятко і молодці, що виховують його...Про допомогу просять волонтери, а не сама мама..Тому .якщо можете допомогти-допоможіть, а ні-то тримайте свої паскудні думки при собі...Перед тим як судити когось-подивіться добре в дзеркало...а то навчилися всіх кругом звинувачувати-держава винна, влада винна, президент винен, всі винні..а самі?

    Stels reply тернополянка

    +500 згідний з тернополянкою

    Anonymous reply тернополянка

    бо одне село пише, яке крім москви і москалячої мови нічого не знає..... а ще плодитись і скиглити
  • Anonymous

    Анонім 03.12.2015 17:22 має рацію, нафіга плодитись коли вона сама собі не може дати ради, і тепер скиглить, щоб давали  жінка не має надіятись на чоловіка, а сама має стояти на фінансовій платформі...нічого не знають хіба розплоджуватись ...бо вона дитину хоче, питання чити сама можиш забезпечити дитині гідне життя..... бо чоловік це власність держави, сьогодні є а завтра заберуть.

    Анонім reply Anonymous

    Анонім 03.12.2015 21:01, ну ти і виродок, прости Господи...

    Василиса reply Анонім

    можливо грубо "Анонім 03.12.2015 21:48" сказав  і надто прямо, але все вірно - нема грошей - не заводь дитину, ДівчИні не 40 років, що неможливо відкладати і вкрай необхідно народжувати. Соціальний захист в Україні вкрай на низькому рівні і потрібно бути свідомим самому, тобто самій. Допомогти звичайно треба, але і зло бере, за те що люди самі себе заганяють в злидні.
  • Анонім

    Першому аноніму. Навіщо той цинізм? Не можеш допомогти - мовчи! А то - мораль читати зразу. Май совість! Думаю, хто може, мусить допомогти  бідній родині - то по-християнськи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up