Ціни на свинину скачуть через африканську чуму (огляд цін)

Ціни на свинину скачуть через африканську чуму (огляд цін)

На центральному ринку свинина коштує 120-130 гривень, хоча ще кілька тижнів тому вона коштувала близько сотні гривень. Продавці нарікають на здорожчання закупівельної ціни.

Станом на 20 червня ціни на свинину на тернопільському ринку такі:

  • Шия - 130 грн.
  • Полядвиця - 130 грн.
  • Передня частина 120 грн.
  • Задня частина - 80-90 грн.
  • Бочок - 50 грн.
  • Печінка - 25 грн.

- За кілька днів ціна свинини зросла до 120 гривень - це нечувано, - каже пенсіонерка Галина Федорівна. - А телятина подорожчала ще давніше. Рівень життя не змінюється, а купую щораз менше.

Відео дня

Директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко зазначає, що ціни на свинину скачуть через африканську чуму. Тобто, чим більший забій, тим менша ціна. Відповідно, якщо менше м’яса, тим воно дорожче.

- Ціна на свинину виросла не випадково, - коментує Олексій Дорошенко. - З африканською чумою свиней в Україні борються вже півтори роки. Через це відбувається стихійний забій. Коливання ціни відбувається щокілька тижнів в межах 4-6 гривень. На мою думку, така тенденція буде зберігатися ще приблизно рік. А коли в нас залишиться менше поголів’я, ціна нашого м’яса зросте до польського рівня. Прогнозую, що ми почнемо масово закуповувати свинину саме з Польщі, так буде легше.

Ціна між телятиною та свининою суттєво скоротилась.

  • Задня частина телятини - 120 грн.
  • Передня частина - 90 грн.
  • Шия теляча - 100 грн.
  • Язик - 100 грн.
  • Печінка - 70 грн.
  • Телячі ребра - 45-50 грн.

Нагадаємо, що в січні цього року свинину 1 категорії можна було придбати за 50-65 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кактус

    най умови нормальні зроблять, щоб вигідно було тих свиней розводити
  • Анонім

    А ,що ж так треба було зразу 1000 грн за кілограм ставити може люди і брали активніше . Як вже задовбали ті хапуги ,яку хочуть таку ціну і ставлять , то вони привязку робили до долара , а тепер зелений подешевшав і  аргументації на підвищення зовсім інші . Якщо так подивитися там того кілограму кіт наплакав ,а ціна п........ц всьому . Ось вони підняли ціну і думають ,що мясо то такий продук ,що буде довго лежати  в літній період . Ну хай тепер ,то мясо тухне на прилавках.
  • Alex

    Це не свинина подорожчала, а худоба, що її продає безпідставно збільшила ціну, бо хоче заробити побільше не кількістю (як у цивілізованих країнах), а моментально.

    Анонім reply Alex

    Повністю підтримую .

    Діонісій reply Alex

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up