Тернопільським майданівцям дадуть гроші

Жителям Тернополя і області, які постраждали на Майдані упродовж грудня 2013 року – березня 2014 р. в Києві, і сім’ям загиблих під час тих подій наша облрада виділила 218 тисяч гривень.

Загалом до обласної ради надійшло 100 заяв від потерпілих. Усі матеріали розглядала робоча комісія, до якої увійшли уповноважені різних фракцій облради, представники департаментів охорони здоров’я та соціального захисту ОДА, громадських організацій. Комісія вирішила надати родинам загиблих по 10 тисяч гривень (п’ять сімей з Тернопільщини). Решта коштів розподілять між 95-тьма постраждалими. Сума одноразової допомоги визначалася у кожному конкретному випадку в залежності  від важкості отриманих поранень, травм та захворювань.

- Тернопільська обласна рада дотримала слова і надала потерпілим на Майдані грошову допомогу, – каже Василь Хомінець. - Комісія дуже ретельно опрацювала усі надані матеріали, і 25 червня я підписав розпорядження про надання грошової допомоги постраждалим. Кошти уже надійшли на банківські рахунки.

Відтак з липня кожен, хто звернувся за допомогою до облради, може отримати кошти у відділеннях Ощадбанку в кожному райцентрі та у Тернополі. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Відео дня

Нагадаємо, робоча комісія працювала згідно із рішенням Тернопільської обласної ради від 17 квітня 2014 року №1685 «Про створення робочої комісії з надання разової грошової допомоги з фонду Тернопільської обласної ради жителям Тернопільської області з числа осіб, які постраждали, та сім’ям загиблих під час подій, що відбувалися упродовж грудня 2013 року – березня 2014 року в місті Києві».Рішення про надання допомоги постраждалим на Майдані депутати прийняли одностайно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up