В держреєстратора мають зменшитись черги - прийняли новий закон

В держреєстратора мають зменшитись черги - прийняли новий закон
Форму 4, через яку тернополяни вистоювали довжелезні черги в держреєстратора, можна подати до до 25 вересня. Відповідний закон - №2896 від 19.05.2015 - прийняли у парламенті 21 травня.

Нагадаємо, у держреєстраторів був ажіотаж: тернополяни займали черги з 5-ї ранку.  Оскільки до 25 травня вони мали подати реєстраційну картку форми 4. Люди нарікали, що раніше не були проінформовані про це нововведення. Тож просто не знали, що треба здавати такі звіти. Почули про це практично у останній момент від знайомих, коли власне, почався ажіотаж. Причому, за неподання тієї картки вони повинні були сплачувати великі штрафи. 

До слова, в Тернополі - 8 тисяч юридичних осіб. На 20 травня форму №4 здали до 1500 осіб, повідомляли кілька днів тому у тернопільському міськуправлінні юстиції.

Автори законопроекту "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи" - нардепи Оксана Продан, Єгор Соболєв, Ігор Алєксєєв, Ярослав Маркевич. 

Відео дня

Вони пояснюють, що документ передбачає продовження на чотири місяці (тобто до 25 вересня - прим.ред.) строків подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичними особами, які були зареєстровані до 25 листопада 2014 року. Це забезпечить можливість виконання вимог Закону всіма зареєстрованими юридичними особами.

Законопроект також передбачає звільнення від обов’язку подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) релігійних організацій, державних та комунальних підприємств, юридичних осіб, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками (членами). 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up