Стартує фестиваль сучасного польського кіно

Стартує фестиваль сучасного польського кіно
Тернополянам покажуть сім нових стрічок від західних сусідів у кінотеатрі "Палац кіно" - з 10 до 16 березня. Початок сеансів - о 19.00. Показ - польською мовою з українськими субтитрами.

Відкриватиме фестиваль біографічна драма "Валенса. Людина надії" (Walesa. Czlowiek z nadziei) - 10 квітня. Вхід - вільний.
Як одна людина може так змінити світ? Вивчаючи приватні, навіть інтимні сторони життя лідера профспілки, Вайда намагається вловити феномен неймовірного перетворення: від простого робітника з буденними клопотами до харизматичного лідера. Ця неоднозначна і небездоганна постать допомогла мільйонам вивільнити мрії про свободу, і закласти підвалини неймовірних на той час змін.
Режисер: Анджей Вайда. У ролях: Роберт Венцкевич, Агата Бузек. Тривалість - 127 хв.

Психологічну драму "В ім'я" тернополянам покажуть 11 квітня. Цей фільм не рекомендують для перегляду особам до 18 років.
Отець Адам отримує невелику паству в забутій місцині. Він організовує центр для проблемних юнаків. Зрештою отець стає своїм серед місцевих. Та він дещо приховує. Після зустрічі із дивним мовчазним хлопцем, місцевим вигнанцем, герой змушений знову давати раду забутим пристрастям.
Режисер: Малґожата Шумовська. У ролях: Анджей Хира, Матеуш Кошчюкєвіч, Майя Осташевська, Лукаш Сімлят, Томаш Шухардт, Марія Май. Тривалість - 101 хв.
Кримінальна драма "Закрита система" буде на екрані 12 квітня. Цей фільм не рекомендують для перегляду особам до 16 років
Фільм, знятий на основі реальних подій, про трьох власників процвітаючої компанії, яких через змову корумпованих чиновників: прокурора і начальника податкової служби, заарештували за підозрою у діяльності в складі організованої злочинної групи і відмиванні грошей. Сценаристів фільму надихнула історія бізнесменів, які боролися з обвинуваченнями прокурора і податкової служби. Їх заарештували, а компанію довели до банкрутства. Справи, порушені проти них, за кілька років припинили з огляду на брак доказів злочину, а підприємці отримали символічне відшкодування.
Режисер: Ришард Буґайський. У ролях: Януш Ґайос, Кажімєж Качор, Войчєх Жолондковіч, Пшемислав Садовський, Ярослав Копачевський, Роберт Олєх. Тривалість - 115 хв.
Детектив "Поглинання" продемонструють 13 квітня.
Що може пробудити у звичайній людині вбивцю? Чи можна вбити у напівгіпнотичному трансі і не пам’ятати про це ? В екранізації детективного бестселеру Зиґмунта Мілошевського по слідах хитрого вбивці йде комісар Смоляр і непоступливий прокурор Аґата Шацка. Їхній дует - вибухонебезпечний не лише через темпераменти героїв, але й через роман, який був між ними колись. Сюжетна лінія "Поглинання" - навколо темної таємниці вбивства одного з учасників групової терапії, які перебували у напів гіпнотичному трансі. Хто його вбив? Кого ще поглине ця темна справа і які похмурі таємниці вона приховує?
Режисер: Яцек Бромський. У ролях: Майя Осташевська, Марек Буковський, Данута Стенка, Анджей Северин, Ольґєрд Лукашевич, Піотр Адамчик. Тривалість - 128 хв.
Психологічна драма "Кохання" на основі реальних подій постане перед тернополянами 14 квітня.
"Кохання" -  історія жінки, яка опинилась у складній ситуації, наслідки якої поставлять щасливий шлюб під загрозу. Вона працює в адміністрації міста, він - архітектор. Марися і Томек живуть у провінційному містечку, мають новий будинок, фінансову стабільності і чіткі плани на майбутнє. Вони чекають на дитину - через місяць Марія має народжувати. Все йде за планом - сім'я, дім кар'єра... Але мер міста (Адам Вороновіч), безпосередній начальник Марисі, закохується в неї. Заганяє в кут, пристає, змушує зустрічатися. Одного дня він ґвалтує її, а перелякана Марія не розповідає про це Томкові. Темна таємниця стає початком емоційного розриву між ними.
Режисер: Славомір Фабіцький. У ролях: Маріан Джєнджел, Аґата Кулєша, Марчін Дорочінський, Юлія Кійовська, Войчєх Мецвальдовський, Роман Ґанцарчик, Адам Вороновіч, Дорота Коляк. Тривалість - 105 хв.
Біографічна стрічка "Містифікація" буде 15 квітня. Фільм не рекомендують до перегляду особам до 18 років.
Рік 1969. Виключений з університету саме перед захистом магістерської роботи Якуб Лазовський розробляє сенсаційну теорію, що може змінити обличчя історії. У своєму розслідуванні він припускає, що Віткаци не наклав на себе руки у 1939 році. Реальність підкидає нові докази дивовижної містифікації. Коханка Віткаци приносить до Деси свої невідомі портрети, одна з його колишніх жінок зберігає листівки, які отримала від художника після дати його смерті. Все вказує на те, що великий митець, провокатор і скандаліст ще живий. З приємністю п’є свої улюблене пиво, підглядає за молодими дівчатами, дає жінкам нетрадиційні перверсійні накази і займається найкрасивішим мистецтвом з поміж інших - брехнею і всіма її варіаціями – ошуканізмом, фальшизмом, побрехнізмом, нео-підстьобізмом і довколопальцяобводизмом...
Режисер – Яцек Копровіч. У ролях: Мачєй Штур, Ева Блащик, Чеслава Окніньська, Єжи Штур, Кароліна Ґрушка, Ева Далковська, Анджей Хира, Ольґєрд Лукашевич, Войчєх Пшоняк. Тривалість - 104 хв.
Драму "Дорожній патруль" показуватимуть 16 квітня
Семеро друзів - поліцейські з варшавської автоінспекції живуть, здавалося б, насиченим життям. Разом працюють, гуляють, влаштовують розіграші, сперечаються та влаштовують перегони. Але їхній світ раптом перевертається: одного з товаришів знаходять убитим. Підозра падає на сержанта Кроля. Він уникає арешту і, перебуваючи в бігах, намагається довести свою невинуватість. Перед ним помалу відкриваються корупційні схеми, від яких тягнуться ниточки до вищих ешелонів влади.
Автор сценарію і режисер: Войчех Смажовський. У головних ролях: Бартломей Топа, Аркадіуш Якубік, Юлія Кійовська, Роберт Вабіх, Ерик Любос, Яцек Брачяк, Марчін Дорочіньскій. Тривалість - 117 хв.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up