Багатодітну матір засудили до семи років тюрми

Багатодітну матір засудили до семи років тюрми
Щире каяття, не запланованість вбивства та позитивна характеристика багатодітної матері з Борщівського району, засудженої за вбивство чоловіка, вплинули на часткове задоволення її апеляційної скарги. Відтак жінці замість восьми років тюрми – дали сім.


Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду. За її інформацією,  колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляцію Оксани Х., обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. Колегія визначила покарання  у мінімальному розмірі згідно з санкцією ч.1 ст.115 КК України, -  7 років позбавлення волі.

Обставини справи такі - 25 лютого 2014 року жителька села Кудринці Оксана Х., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у приміщенні літньої кухні під час суперечки вдарила по обличчю свого чоловіка - Андрія Х.  Той натомість штовхнув її на підлогу. Ображена жінка з мотивів помсти схопила з підлоги кухонний ніж і з метою позбавлення життя Андрія, нанесла йому кілька ударів. Від заподіяних тяжких тілесних ушкоджень чоловік помер на місці.

У своїй апеляції обвинувачена не оспорюючи фактичні обставини справи та кваліфікацію дій, просила змінити вирок, застосувавши ст. 69 та ст. 75 КК України, і змінити призначене їй покарання з 8-ми до 5 років. А також звільнити від його відбуття з випробуванням та іспитовим строком - 3 роки. Свої вимоги мотивувала щирим каяттям, тим, що вбивати чоловіка заздалегідь не планувала, а діяла спонтанно. Крім того, має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей та позитивну характеристику за місцем проживання. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Бандерівка

    ще ніколи і нікого алкоголь не довів до добра! п"ють зараз як чоловіки так і жінки....шкода дітей...вони на світ не просилися....бідні лишилися без тата і без мами!
  • Andrew Borovskiy

    багато таких пияків зараз по селах жиє, шо саме цікаво - майже всі багатодітні..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up