Іванко гуляв на одному весіллі з людиною, яка збила його бусом і закопала


Іванко гуляв на одному весіллі з людиною, яка збила його бусом і закопала
Експерти довели, що причиною смерті хлопчика стала відкрита черепно-мозкова травма. Cмерть настала миттєво. І Іван, і його кривдник були напідпитку. В крові хлопчини виявили 4 проміле алкоголю, ступінь сп’яніння водія буса встановити не вдалось, бо пройшло чимало часу. Однак те, що той пив на весіллі, підтверджують свідки

Тіло 17-річного жителя села Лисівці Заліщицького району Іванка Педько закопали вже мертвим. Перед загибеллю хлопчина мав конфлікт з чоловіком, який його збив. Зустрілись, коли Іванко  повертався скутером з весілля, а його кривдник саме їхав на забаву.

Ці та інші подробиці трагедії розповів начальник обласної міліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, ми неодноразово вже писали про те, що розшукували хлопця, і коли знайшли його тіло.

Відео дня
  • Хлопець їхав з весілля, впав зі скутера і лежав на дорозі, - розповів Олександр Богомол про події, що передували зникненню та смерті 17-річного хлопчини. – Чоловік їхав бусом на те ж весілля, звідки нещодавно пішов парубок. Побачив, що хтось лежить на дорозі, поруч – мотоцикл. Підійшов, намагався привести хлопця до тями. Коли той оговтався, між ними виник конфлікт. Вони побились.

Врешті чоловік залишив хлопця і поїхав на весілля. Там розповів знайомим, що з ним трапилось. Цьому є чимало свідків, які бачили забої на обличчі чоловіка. Невдовзі водій буса помітив, що зник його гаманець. Припустивши, що загубив його, коли бився із хлопцем, повернувся на дорогу.

  • Він їхав на великій швидкості і збив хлопчину, що саме йшов дорогою, - каже Олександр Богомол. - Знайшов свій гаманець, відтягнув хлопця на узбіччя і поїхав додому. Коли зрозумів, що накоїв, взяв лопату і повернувся на місце, де залишив тіло Івана. Тоді перетягнув його до кар’єру неподалік і там закопав.

Хлопець загинув в ніч з суботи на неділю, батьки почали бити на сполох і написали заяву про зникнення сина лише в понеділок.

  • Ми почали пошуки, відтворили ситуацію з бусом і його водієм, - каже очільник обласної міліції. – Чоловік все розповів, окрім того, що збив Івана і закопав його тіло. Частина обставин тоді підтвердилась. Ми працювали на місці події, і бус одразу ж забрали – на авто були сліди крові і вм’ятини. Склали до купи всі докази і повідомили про це водієві. Тоді він зізнався і розповів, що саме трапилось.  

Чоловік сам показав, де поховав тіло юнака. Правоохоронці приїхали на місце та побачили свіжоперекопану землю. Там знайшли Іванка.  

Для проведення судово-медичної експертизи додатково залучили кілька досвідчених спеціалістів. Як пояснили в міліції – аби дізнатись, чи хлопця не поховали живцем. Та з’ясувати, що саме стало причиною смерті юнака.

  • Експерти довели – ушкодження на тілі потерпілого підпадають під ті події з ДТП,  про які розказує підозрюваний, - каже Олександр Богомол. – Ескперти встановили, що причиною смерті юнака стала відкрита черепно-мозкова травма, від якої смерть наступила миттєво.

Водія буса затримали. Йому оголошено підозру за ч. 2. ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

  • Ми проводимо зараз безліч різноманітних експертиз, встановлюємо обставини цієї трагедії, - каже Олександр Богомол. - Було, на жаль, непорозуміння з боку місцевого населення, коли висували претензії до міліції, чому швидко не знайшли хлопця. Люди навіть перекривали дорогу. Ми пояснили, скільки зробили, аби пошвидше знайти хлопця. Наступного дня провели слідчий експеримент з водієм буса.

Наразі, кажуть у міліції, доказів достатньо і після проведення розслідування справу скерують до суду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up