На «Сонячному» у валютника винесли кульок з грошима, поки він спав

На «Сонячному» у валютника винесли кульок з грошима, поки він спав

* Немає такого замка, який не могли б зламати злодії * Кількість крадіжок з помешкань тернополян зросла на 10-15% * Аби врятувати житло, варто ставити подвійні двері з різними замками * Не ховайте коштовності і гроші в одному місці. Ні в якому разі не робіть сховків у сервантах, під ліжками і навіть в морозилці. Там злодії шукають в першу чергу. * Досвідченому злочинцеві, аби «вскрити» двері, потрібно хвилина-дві 

Випадків крадіжок з помешкань тернополян побільшало на 10-15%. Про це свідчить поліцейська статистика.

За 8 місяців 2015 року було скоєно 190 квартирних крадіжок, а за 8 місяців 2016 р. – 212 крадіжок. Збільшення рівня злочинності в даному напрямку становить 11,6%.

  • Зараз чимало злочинців звільняються з місць позбавлення волі, в тому числі і за «Законом Савченко», тому варто серйозно подбати про захист своєї оселі, - розповів старший оперуповноважений Кримінальної поліції головного управління нацполіції в області Іван Бачинський. – Використовують квартирні злодії ті ж методи, що і раніше.

Йдеться про пошкодження і злам серцевин замків, вільний доступ – крізь відчинені двері, вікна і за допомогою віджиму чи розбиття пластикових вікон.

Відео дня
  • Один з випадків стався 14 вересня: злодій виніс з помешкання тернополянина, що проживає на вул. Лепкого, різної валюти на загальну суму близько 250 тис. грн., - розповів Іван Бачинський.

Як вдалось нам дізнатись, злодій проник до квартири через незачинені двері балкону, скориставшись добудовою на першому поверсі. Господар в цей час спав дома. А кульок з грошима лежав поруч з ним. За непідтвердженою інформацією, обікрали одного з тернопільських валютників. У кульку були купюри різного номіналу і різних країн.  Крадіжку господар виявив лише зранку, коли прокинувся.

  • Для досвідченого злодія відкрили будь-який механізм – не проблема. І витрачають вони на це максимум 2-3 хвилини, - каже старший експерт підрозділу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Сергій Джугла. – Але пам’ятайте: немає замка, який не зміг би відкрити злодій.

Зважаючи на невтішну статистику, громадяни почали відповідальніше ставитися до збереження власного майна, стверджує заступник Управління поліції охорони в Тернопільській області Ярослав Дзьоник.

  • За дорученням Національної поліції України, а також з метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам, з 15 до 30 вересня підрозділи поліції охорони зможуть взяти під охорону квартиру або будинок за половину вартості монтажних та пусконалагоджувальних робіт, - каже Ярослав Дзьоник.

Тобто, за обладнання доведеться заплатити повну вартість, а за встановлення і монтаж – 50%. АТО-шникам ця послуга обійдеться на 75% дешевше.

Сьогодні злодії стають дедалі досвідченішими та винахідливішими. Надійні замки, двері, ґрати на вікнах тощо, звісно, є засобами, які сповільнюють досягнення мети зловмисником, але самі по собі вони є малоефективними, кажуть експерти. Адже, як показує досвід, найефективнішим шляхом захисту є встановлення охоронної сигналізації. Групи реагування, які складаються з трьох озброєних працівників поліції, оснащених сучасними спецекіпіруванням та автомобілями, прибувають на місця спрацювання за 3-5 хв.

Довідка

З місць позбавлення волі на Тернопільщині за «Законом Савченко» звільняються 138 злочинців, обвинувачених саме за статтями, причетними до квартирних крадіжок та пограбувань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    скільки коштує встановити в квартирі сигналізацію???? хто знає-пишіть...ну хоча б приблизно! людина з середнім достатком зможе собі таке позволити???

    Ірина Белякова reply Анонім

    приблизно 5,5 тис., абонплата в районі 150 грн. до 30 вересня акція на встановлення

    Ірина Белякова reply Ірина Белякова

    на оголошенні є № тел, подзвоніть, все розкажуть і порахують
  • Анонім

    Останнім часом, наша поліція у випадку якихось негараздів зразу згадує Закон Савченко :) Хлопці, хто так робить, ви думаєте, якщо злочинець посиде у вязниці ще 6-ть місців, то набереться менше кримінального досвіду ніж у СІЗО. Потрібно краще працювати, а не валити усе на Закони !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up