Привласнив майже 53 тисячі гривень і втік за кордон: як тернополянин обдурив свого роботодавця

Привласнив майже 53 тисячі гривень і втік за кордон: як тернополянин обдурив свого роботодавця
  • Правохоронці задокументували 38 фактів привласнення чужого на суму майже 53 тисячі гривень.
     
  • Чоловіка, який обдурив свого роботодавця оголошено в розшук.

 Підозрюваний - 28-річний житель Тернополя.

За словами правоохоронців, перша заява надійшла ще на початку липня. В ній потерпілий повідомив, що підозрює свого працівника, який влаштувався до нього на роботу торговим агентом, в шахрайстві. Чоловік працював з продуктовими магазинами Кременецького, Шумського та Лановецького районів.

Розвозив товар та збирав гроші. Проте кошти підприємцю не повертав, а з часом перестав відповідати на телефонні дзвінки й виходити на роботу.

Відео дня

Дану заяву правоохоронці зареєстрували в ЄРДР за фактом шахрайства. Згодом її перекваліфікували в статтю 191 ККУ, оскільки з'явилися нові факти та докази. Наразі підозрюваному інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

У ході розслідування стало відомо, що торговий агент впродовж липня вересня збирав кошти в магазинах і не віддавав їх підприємцю. За місцем проживання підозрюваного не було. З'ясувалося, що чоловік залишив країну. Його оголосили в розшук, повідомили у відділі комунікації поліції
Тернопільської області.

Довідка: Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем передбачає:

1. Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

5. Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up