Відома одеситка Зоя Казанжи презентувала у Тернополі книжку Facebook-новел

Відома одеситка Зоя Казанжи презентувала у Тернополі книжку Facebook-новел
"Якби я була..." - збірка новел, котрі перед тим, як потрапити у друковану книжку - були Facebook-постами одеситки Зої Казанжи. Свій літературний доробок іменита журналістка та уже письменниця презентувала тернопільським поціновувачам сучасного українського чтива ввечері 18 липня. Модератором зустрічі у "Бункермузі" була Мар'яна Савка - керівник видавництва "Старого лева".

За словами самої авторки, свої розповіді вона писала упродовж жовтня минулого року. Чи не більшість з них були спершу постами у соцмережі. І лиш згодом, як пояснила Зоя Казанжи, виникла думка Facebook-новели "переселити" з Інтернету - в друковане видання. 

- Я не вмію "писати у стіл". Мені потрібно, щоби хтось обов'язково читав мої роботи і висловлював про них свою думку. Тому і постила всі ці розповіді у соцмережу,- пояснює авторка. - Для мене, до речі, було несподіванкою, що на фактично жіночі історії активно відгукувалися чоловіки. Багато з них мені писали приватні повідомлення з відгуками на прочитані новели. 

Сама ж письменниця адресує свої твори "дорослим жінкам". Оскільки чи не основна тематика збірки "Якби я була..." - про кохання, стосунки між подружжям, сімейні драми тощо. 

- Між іншим, ще зазначу - у більшості моїх героїв не вказано їхніх імен, вік. Спеціально не вказувала й місць, де відбувається той чи інший сюжет, - додає Зоя Казанжи. Мовляв, така стилістика - одна з родзинок збірки. 

Зважаючи на це, у авторки назбирався цілий фан-клуб читачів. А видавці книги очікують значного попиту на "Якби я була...".

До слова, збірку видали у двох редакціях: українською та російською мовами.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) Від читача 11:32 До уваги внутрішніх переселенців, які оселилися на Тернопільщині, - служба зайнятості створила інформаційний ресурс для ВПО 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up