Партнер рубрики Події

Ділянки на Микулинецькій роздали, але вони поки не придатні для будівництва

Ділянки на Микулинецькій роздали, але вони поки не придатні для будівництва

Близько тисячі тернополян, які були в АТО чи належать до пільгових категорій, отримали ділянки на Микулинецькій. Аби підготувати земельний масив до забудови, потрібні мільйони. Рекультивацію та прокладання комунікацій оплачує міський бюджет 

Земельний масив, площею майже 90 гектарів, Тернопільська міська рада визначила як місце надання ділянок учасникам бойових дій та громадянам пільгових категорій. Майже вся земля уже має власників, але не усюди можна почати будівництво: територія, яку відвели під роздачу, — це колишні поля фільтрації цукрового заводу. Тобто там перепади висоти, відсутні належні заїзди та комунікації.

Коли територія буде придатною?

Аби допомогти людям, міська рада прийняла ще одне рішення — про рекультивацію території та підготовку її до забудови. Процес недешевий та довготривалий. Точної суми і термінів реалізації у міськраді не називають.

Відео дня

У редакцію «RIA плюс» часто звертаються АТОвці та пільговики, які взяли земельні ділянки, але мають питання: «Коли територія буде придатною до освоєння?». З тим питанням, а також за роз’ясненнями щодо самої рекультивації та кількості отримувачів землі, журналісти газети звернулися до міської ради.

У прес-службі повідомили, що у 2014 році на сесії міської ради дали дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення землі 801 учаснику бойових дій на вулиці Микулинецькій. З них 737 громадянам проекти затвердили, і люди зареєстрували право власності. Щодо соціальних пільгових категорій, то дозвіл на складання проектів отримали 260 громадян. З них 259 отримали рішення про затвердження документації й зареєстрували право власності. Учасники АТО отримали земельні ділянки й в інших локаціях міста, зокрема, сім’ї загиблих.

Є оголошення про продаж земельних ділянок

— На території міста передали безкоштовно у власність земельні ділянки для будівництва індивідуального житла 12-ти сім’ям загиблих учасників АТО, — інформують у прес-службі міської ради. — Ще десятьом сім’ям загиблих учасників АТО надали дозволи на складання проектів землеустрою, і люди вже готують документацію.

Щодо підготовки земельного масиву на вулиці Микулинецькій, то, як пояснили в міській раді, роботи з рекультивації тривають не перший рік.

— Щорічно виділяються кошти на проведення рекультивації земельної ділянки на вул. Микулинецькій. У 2019 році видатками бюджету розвитку на рекультивацію земель кварталу садибних житлових будинків тут передбачили півтора мільйона гривень, — кажуть у прес-службі.Роботи розпочнуть за сприятливих погодних умов.

Кінцевий термін закінчення робіт, після яких вся територія буде придатна для будівництва, не називають. Тож чи завершать роботи цьогоріч, невідомо. До речі, лише частина отримувачів ділянок мають намір будувати. На сайтах з продажу нерухомості є багато оголошень щодо ділянок на вулиці Микулинецькій. Ціна шести соток, а саме така площа наділу, — 3-5 тисяч доларів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up