Партнер рубрики Події

Для поранених бійців на аукціоні виручили майже 40 тисяч гривень

Для поранених бійців на аукціоні виручили майже 40 тисяч гривень
Вчора ввечері відбулася десята церемонія вручення нагород переможцям народного конкурсу "Народний Бренд". Хоча вечір був присвячений нагородженню кращих представників бізнесу, залишитись осторонь подій в країні, що хвилюють і зачіпають кожного, було просто неможливо

Тож по периметру залу висіли чудові картини, люб’язно надані тернопільськими художниками Марією Ділай, Олегом Лукіяном, Рустамом Давлєтовим, Надією Господарик, Марією Кафтан та Наталією Мазурок. Усі творіння так чи інакше стосувались теми війни чи Майдану.

Previous Next

Художні творіння були тут розміщенні неспроста, адже їх запланували продати на імпровізованому аукціоні серед присутніх. Кошти, виручені від аукціону, організатори свята пообіцяли передати на лікування поранених у зоні АТО хлопців з Тернопілля. Це Руслан Карпець з Кременця, якому відірвало руку, пошкодило стегно і ключицю; Василь Глущук, який також втратив руку; а також Валентин Примак, що отримав важке проникаюче поранення черевної порожнини.

Відео дня

Торг почався достатньо мляво. Ставки піднімались повільно, по 100-200 гривень. Тож перший лот – розкішну картину олійними фарбами «Козак» придбали за 2000 гривень. Наступний – ефектну «Українку» - лишень за 1500 гривень. Тривожну «Народжена у вогні» - за 2200.

Однак тоді пролунало дуже доречне і стимулююче оголошення: «Хто не має з собою грошей – може віддати їх наступного дня!». Ведучий пожартував – RІА всім готова дати кредит, тож торгуйтеся активніше. І це спрацювало!!!

Торги оживилися. Традиційно стартову ставку до 500 гривень піднімав регіональний видавець Медіа корпорації RIA Юрій Штопко.

- І, як завжди, стартуємо з 500. Правильно, пане Юрій? – усміхається ведучий.

І справа пішла як по маслу! Романтично-трагічне творіння «Повертайся живим» потрапило у руки родини Хоміцьких, власників фірми «Територія взуття», за 5500 гривень. Вони ж зрештою відвоювали право викупити ще дві картини – «Майдан» за 7100 і вже згадану вище «Українку».

- Ми усвідомлюємо, що там хлопці воюють за нас. І якщо ми можем охоч чимось їм доомогти – повинні це робити. – коментує найпатріотичніша пара вечора, що вбралась у жовто-блакитних тонах – Картини повішаємо у своїй новій майстерні. Вона у нас вся у патріотичному стилі – це буде гідне доповнення до інтер'єру, і добре діло заодно.

Дві картини придбав власник магазину «Подіум» Олег Свинарчин. Здобув він їх у запеклому торзі. Це оптимістична «Перемога» за 6000 та трепетний «Поцілунок напам'ять» за рекордну суму вечора – 10 000 гривень.

Ще однак картина  - з непевним, але наполегливим зеленим пагоном, що проростає на випаленій землі, з натхненною назвою «Відродження»  була продана за 5000 гривень.

Previous Next

Загалом підсумок несподівано успішного аукціону – 39300 гривень. Тож кожному з поранених хлопців буде передано одну третю частину від виручки. Звісно, цих коштів замало для повного забезпечення лікування Героїв, однак все ж бізнес Тернопілля не залишився осторонь ситуації в країні. І приємно, що ці кошти підуть на добру справу і допоможуть нашим хлопцям підлікуватись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Fora

    Чудова ідея!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up