Партнер рубрики Події

Дорогою на роботу тернополяни минають калюжу понад 5 метрів

Дорогою на роботу тернополяни минають калюжу понад 5 метрів
Тернополяни скаржаться на ями, залиті водою, на всю ширину тротуару. Їх не перейти, ні обійти. В міськраді відхрестились від тротуару, що просів та запевнили – цьогоріч його капітально не ремонтуватимуть. І наголосили, що тернополяни можуть надсилати міському голові пропозиції щодо його ремонту у наступні (!) роки.

На величезну калюжу, довжиною понад 5 метрів, яку ні обійти, ні перейти, поскаржились тернополяни до редакції.

Така вже давно утворилась на пр. Злуки, неподалік зупинки громадського транспорту – паралельно парканові електромереж.

  • Я щодня долаю цю ділянку – це як біг з перешкодами, - поскаржилась до редакції тернополянка Оксана Стецій. – Хіба човна бракує, щоб перевозили на інший бік. З одного боку паркан Обленерго - там доріжки гарні. А на тротуарі за парканом, де пішохідна зона, – суцільна калюжа.

Обійти неможливо, бо болото по коліно. Коли падає дощ, чи сира погода – такі калюжі і ямища, залиті водою, - мало не до «Універсаму», скаржиться жінка. Доки доходиш до робочого місця – ноги мокрі, весь у болоті. І так щодня.

Відео дня
  • Зате міський голова робить тротуари в центрі, нехай би ще не на центральні звернув увагу, - пропонує пані Оксана. - Якби ж там був нормальний сток – і проблем не було б.  

Коли морози – замерзає. І на тому місці утворюється каток. Як ще притрушує сніжком – по кілька людей одночасно там «лежать», каже жінка.

  • Відповідно до «Правил благоустрою м. Тернопіль», за прибирання тротуару, вказаного тернополянкою, відповідає Тернопільський міський РЕМ ПАТ «Тернопільобленерго», - повідомив начальник відділу благоустрою та екології управління житлово комунального господарства, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський. - Згідно з даними Правилами, підприємства зобов’язані прибирати не лише власні території, але й прилеглі (15 м). Або ж підписати угоду із будь-яким підприємством, яке виконуватиме ці роботи.

В даному випадку мова йде не про сміття, а про калюжу, яка виникає внаслідок недосконалості тротуару, що просів, каже посадовець. Внаслідок цього зелена зона є вищою за обидва тротуари, який не має відповідного повздовжнього та поперечного ухилу для стікання талих та дощових вод, що спричиняє виникнення проблеми у вигляді накопичення води на пішохідній зоні.

  • Зауважимо, що цього року капітальний ремонт даного тротуару не передбачений, - каже Олег Соколовський. - Однак мешканці можуть надсилати свої пропозиції щодо цієї ділянки на ім’я міського голови. І вони будуть взяті до уваги при формуванні титульних списків ремонту тротуарів на наступні роки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    там вже скількі років така херня, всі пишуть , а нічого не змінилось
  • Анонім

    Ваш мер Надал ще не купив віллу на Багамах, доця повинная страждати в пятизіркових готелях, без власного житла! А ви невдячні звертаєте увагу на якісь калюжі! Прийде весна і все висохне, може! Ходіть по набережній, там така гарна бруківочка!!! Р.С. А спонсор цього повідомлення, бруківка Брук Тон.
  • Анонім

    Зате будете комунальникам тепер справно платити пеню, коли, боронь Боже, заборгуєте...
  • Анонім

    Паралельно ж є інший без  калюж тротуар.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up