Партнер рубрики Події

Мешканці скаржаться, що на Загребельній по-варварськи обрізали плодові дерева

Мешканці скаржаться, що на Загребельній по-варварськи обрізали плодові дерева

Обурені мешканці звернулися в редакцію "20 хвилин", що працівники "Тернопільобленерго" обрізали дерева, які навіть не торкались дротів - замість 2-х метрів обрізали по 7-8 метрів гілок з плодами.

"Тернопільобленерго" розпочали обрізку дерев, які знаходяться біля електродротів на вул. Загребельній ще 10 липня.

- Це відбувається кілька років, без попередження і без згоди господарів, - розповідає мешканка Зоряна Лановик. - За інструкцією вони мають обрізати гілки на відстані 2 м до електропроводів. - Але цього року це було просто стихійне лихо, бо, як сказали "виконавці", їм дали наказ зрізати дерева так, щоби не потрібно було їх обрізати наближчі три роки. 

Як розповідає жінка, господарі вибігали і пробували якось "врятувати" дерева, які уже гнулися від недостиглих плодів: груші, горіхи, навіть вишні, які ще не встигли обірвати. Просили почекати кілька тижнів, щоб достигли горіхи. Деякі гілки навіть не торкалися проводів, але не було "необхідних" 2 метрів. 

Відео дня

- Це просто варварство якесь. Безпомічні бабці і дідусі плакали над понищеними деревами, які вони роками плекали, - продовжує жінка. - Весь день до вечора над вулицею літали птахи, чиї гнізда були знищені разом із деревами. Власники дерев, які і без сторонньої допомоги щороку дбають про свої дерева і обрізають, у відчаї - декому "підрізали" так, що їх уже треба повністю зрізати під корінь. Більше того, на подекуди зрізані гілки падали на городи, завдаючи шкоди. Таке враження, що це робиться навмисно. 

Жителі намагалися додзвонитися у "Тернопільобленерго".

- Коли вдалося зв'язатися з головним інженером, він пообіцяв, що приїде, але так і не з'явився. Досі обрізані гілки ніхто не прибрав, - каже Зоряна Лановик. 

В "Тернопільобленерго" нашому кореспонденту пообіцяли, що гілки приберуть сьогодні. Раніше цього не зробили, бо працівники мали багато викликів. Дерева обрізають, аби запобігти аварійним ситуаціям.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кактус

    їм впадло бензину палити, а люди страждають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? Від читача 13:57 English builds regions. У Тернополі запускають безкоштовні курси англійської для переселенців 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up