Партнер рубрики Події

На Дальньому пляжі втопився чоловік

На Дальньому пляжі втопився чоловік
30-річний чоловік потонув під час купання у Тернопільському ставі 20 серпня близько 19.30.

Цьогоріч на водоймах Тернопільської області загинули 39 людей, з яких четверо неповнолітніх.  
Рятувальники нагадують, що поводитись на воді потрібно обережно. Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Температура води повинна бути не нижче 17-19 градусів за Цельсієм, у більш холодній - перебувати небезпечно. Плавати у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не слід доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-20 хвилин. Не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці. Периферичні судини сильно розширені для тепловіддачі. При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що веде за собою припинення дихання. Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, безпечне місце для купання необхідно вибирати з поступовим схилом та твердим чистим дном. У воду слід заходити обережно. Не влаштовуйте грубі ігри на воді, підпливаючи під тих, хто купається, хапати їх за ноги, "топити", подавати помилкові сигнали про допомогу та ін.. Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках! Вітром або плином їх може віднести дуже далеко від берега, а хвилею - захлеснути, із них може вийти повітря і вони втратять плавучість. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях, які спеціально необладнані. Навіть якщо напередодні це місце було безпечним для стрибків, то за ніч могли щось вкинути у воду або плином могло принести корчі. Не запливайте далеко, тому що можна не розрахувати своїх сил. Купання із маскою, трубкою і ластами, потребує обережності. Не плавайте з трубкою при сильному хвилюванні води. Плавати треба тільки уздовж берега та обов'язково під постійним наглядом, щоб вчасно могла прийти допомога при потребі. Не наближайтеся до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кістерна Вікторія

    Кожен місяць, якщо не частіше, хтось тоне на дальньому пляжі (і це ж офіційно дозволене місце для відпочинку та купання). Куди дивляться рятівники, які там мають сидіти? Аби день до вечора, грошики в карман і по домам.
  • y

    Алкоголь? Алкоголь є найбільш частою причиною нещасних випадків неприємний!

    Чому ніхто не йде про? Мають все пристрасть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up