Партнер рубрики Події

"Немає нічого веселішого, ніж перші падіння і злети!" Тернополяни розповіли, як навчилися кататися на лижах

"Немає нічого веселішого, ніж перші падіння і злети!" Тернополяни розповіли, як навчилися кататися на лижах

Лижний сезон в розпалі, та кататися вміють не всі.  Ми запитали тернополян, як вони вперше стали на лижі і як навчитися кататися. 

Ходив на лижний збір

Олександр Хома:

- Ще колись я катався, а згодом вдосконалив уміння під час навчання в педуніверситеті на факультеті фізичного виховання. Адже в нас проводять лижний збір, - вивчаємо лижні та ковзанярські ходи, повороти, підйом та спуски. Також навчання проводилось у “Савіч парку” та в парку здоров'я, де мали змогу в польових умовах відточувати навики. Там відбувається і гонка на першість, своєрідні змагання.

Кататись навчив чоловік

Юлія Дутка:

Відео дня

Кататися на лижах почала завдяки чоловіку. Він захопився новим видом спорту, і я вирішила теж навчитись. Він показав мені, як їхати і гальмувати, але виходило мені не одразу. Я постійно падала. Але дуже хотілось кататися разом, тому доводилося дуже швидко вчитись. Головне – не боятися і отримувати задоволення. Ну і, звичайно, бажано взяти інструктора, хоча б на перше заняття. Він все розкаже і покаже правильну техніку. Так буде менше шансів травмуватись. А для нас лижі стали постійним зимовим відпочинком, катаємось вже третій сезон на Буковелі чи Драгобраті, цього року хочемо спробувати фрірайд (катання на сноуборді чи лижах з непідготовлених трас).

Навчилась самотужки

Юлія Бадяк:

- Уперше стала на лижі в Карпатах ще в студентські роки.  Навчилась у Яблуниці, на горі Коза. Спочатку було важко. Не уявляла, як можна керувати лижами. Інструктора не було. Поїхали з друзями-студентами і вчились самостійно. Тепер  катаємось всією  сім'єю.

Це зовсім не складно

Юлія Швець:

- Я ходжу в гори, люблю зимові походи, однак, ще декілька років тому я нізащо не одягнула б лижі. Чомусь не тягнуло мене на такий відпочинок. А потім сходила в лижний похід на 6 днів, а ще через рік поїхала кататися на Драгобрат. Виявилося, це зовсім не складно і дуже цікаво. Для того, щоб навчитися їздити на лижах, потрібно мати бажання і зовсім небагато часу. А ще це – чудовий варіант для зимового відпочинку, адже в цей період його значно менше, ніж, приміром, літом. Тому раджу всім, хто колись хотів навчитися кататися, не марнувати часу. Немає нічого веселішого, ніж перші падіння і злети!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up