Партнер рубрики Події

Новини Тернополя: риби в парку Шевченка не буде

Новини Тернополя:  риби в парку Шевченка не буде
Ставовочок у парку Шевченка оновлять почистять та поглиблять, а мур довкола нього - відремонтують. Тож після робіт ставочок виглядатиме як “нова копійка”, обіцяє влада. Усе це роблять до чемпіонату з водомоторного спорту, який пройде в Тернополі.

Та, аби довести водойму до належного стану, її потрібно повністю осушити. Цим займаються уже три дні комунальники та рятувальники. Оскільки спускних шлюзів ставок не має, воду випомпують спецтехнікою, що коштує десятки тисяч гривень.
- Роботи з очищення дуже складні. Важливо, аби технікою не пошкодити асфальт та мур, який є навколо,- зауважує міський голова Сергій Надал. - По-друге, для цього необхідна значна сума витрат. Для цього ми залучаємо як бюджетні кошти, так і кошти меценатів.
Та є ще одна проблема — спуск води означає загибель всього живого у водоймі - одному з улюблених місць “полювання” місцевих рибалок. Вони й звернулись з наріканнями в редакцію.
- Водойма такого типу надто мілка, аби там було багато риби. Також немає там великих екземплярів. Просто риба не може виживати під час зимового та літнього мору. У першому випадку кисню не вистачає через лід, а в другому - через спеку, - пояснює завідувач кафедрою зоології Тернопільського національного педуніверситету Василь Кваша. - Проте певна кількість невеликої риби там є і вона, на жаль, загине. Тому людям, які проводять роботи, необхідно, як на мене, перш за все поглибити дно, а потім правильно зарибити водойму. Якщо усе вдастся, то рибалки знову зможуть виходити на відпочинок.
Щоправда, як наголосив пан Кваша — більш-менш нормальноих розмірів рибу там можна буде упіймати не швидше, аніж через два роки після зариблення. Не потішить риболовів вона й своєю кількістю, зауважує фахівець. Оскільки комунальники почистять дно, лускатій бракуватиме рослинної їжі. Але з часом і це нашагодиться. У будь-якому випадку до 2013 р. із вудочкою до водойми навіть нема чого йти — улову не буде, каже пан Кваша.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    В нас - буде, як завжди,- за державний кошт відреставрують острівець,ставочок, побудують кабачок, зариблять ставочок, - а потім назвуть ім*я супермена-бізнесмена, який ніби-то вложив в цю справу всі свої "нажиті непосильною працею копійочки" -- і віддадуть йому у власність(або в оренду на 50 років)... Претенденти на халявну власність- шикуйсь!
  • Anonymous

    реально парк зараз відновлють! Давно треба було! Ставок чистять, альтанку нову роблять! Люпота буде! Буде приємно прогулятися з коханою!
  • Anonymous

    ну нарешті його вже почистять! Не буде так штиняти!
  • Anonymous

    ХТО СКАЖЕ --- А ЗАРАЗ ТАМ РИБА БУЛА ?

    Anonymous reply Anonymous

    Ну якшо вважати щупачків по 30-40 см за рибу і невелику плотву також то риби як такої і не було. Тим більше що щупачка такого розміру все-таки варта відпускати це ж по суті мальок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну 10:10 Укриття в жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera 09:52 Які аксесуари будуть в моді на пляжі в цьому році? (на правах реклами) 09:33 Через ДТП з тролейбусом біля Шостого магазину величезний затор 09:00 Війна забрала життя воїнів Юрія Мазура та Андрія Логовського з Тернопільщини 08:00 Передплатіть газету «RIA плюс» на 2024 рік — Укрпошта проводить пільгову акцію на передплату онлайн 21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up