Партнер рубрики Події

Після телешоу Андрій Лучанко створив гурт, пішов у сольну кар'єру та зняв кліп

Після телешоу Андрій Лучанко створив гурт, пішов у сольну кар'єру та зняв кліп
  • Про тернополянина Андрія Лучанко вся Україна вперше дізналась два роки тому через проект "Голос країни", на якому хлопець став суперфіналістом. Тоді йому було 18 років.
  • Тепер він учасник 8-ого сезону "Х-Фактору" і  незабаром представить свій перший кліп.
  • Про те, що змінилось після телешоу у його житті, Андрій розповів журналісту "20 хвилин". 

Музику Андрій Лучанко любив з дитинства. А після двох років, як він переїхав у Київ на навчання, пішов на шоу «Голос країни». Тоді йому було 18 років. Хлопець паралельно навчався у двох університетах – ТНЕУ на юридичному факультеті та на факультеті філософії в КНУ ім. Т. Шевченка. Там він вчиться досі.  Репетиторів та вчителів з музики у хлопця не було. Саме шоу, як каже сам Андрій, стало хорошим вчителем для нього. 

- Ті, хто скептично налаштований щодо таких шоу, то у 98% це ті люди, які не пройшли кастинг, - каже Андрій. - Звісно, що це шоу. Телевізійне шоу, мета якого розважати глядачів, а робити з когось зірку. Але це шоу такого формату, яке дозволяє набратись колосального досвіду в музичній сфері, сфері шоу-бізнесу, поспілкуватись з топовими музикантами нашої країни, отримати нові важливі знайомства. 

Тоді тернополянин йшов на це шоу заради того, щоб познайомитись  з співаками, музикантами та подивитись, як відбувається увесь процес. Та головне набратись досвіду і спробувати свої сили.

Відео дня

Андрій Лучанко став суперфіналістом  5-ого сезону шоу «Голос країни». Після шоу хлопець почав професійно займатись музикою, його почали запрошувати як артиста. 

- Я створив свій альтернативний гурт, але через півтора року я вирішив зайнятись сольною кар’єрою,- розповідає Андрій. - Зараз у мене псевдонім Luka. Це від мого прізвища.
За період існування гурту Андрій написав кілька пісень і, хоча він з групи пішов, але в кінці вересня хлопці представлять альбом.  Також незабаром вийде кліп на одну з авторських пісень Андрія, проте на яку, він поки не зізнається. 

-    Кліп знімали в Тернополі та ще у кількох містах, - каже співак. – Думаю, що тернополянам буде цікаво впізнавати знайомі місця. 

Співак самостійно пише пісні і «Небо падає» - пісня, яку Андрій заспівав на кастингу «Х-Фактору», теж авторська. Цю пісню хлопець присвятив Герою Небесної сотні Устиму Голоднюку. На написання пісні його надихнуло інтерв’ю батька Устима, у якому він розповів, що коли на Майдані наближалась небезпека, то Устим кричав:"Небо падає". Щоб не злякати дітей, які там були. Ці слова глибоко запали Андрію в душу і він відразу написав цю пісню.

-    Цю пісню я написав ще до «Голосу країни», відразу після Майдану, - розповідає Андрій. – У мене не було наміру використати якось цю ситуацію. Я тоді взагалі був ніким, не мав жодних зв’язків і колосальних амбіцій. Я просто вмів грати на піаніно, гітарі, трішки писав музику. І вирішив за допомогою пісні висловити свої переживання. 

Під час участі у проекті «Голос країни» у Андрія була можливість записати цю пісню на студії. І хлопець завантажив її у інтернет . 

-    Коли я вийшов зі свого гурту, то змінив аранжування та прийшов з цією піснею на «Х-Фактор», - продовжує хлопець. – Батько Устима Володимир пісню чув. Казав, що сподобалась. 

На кастингу «Х-Фактору» Андрій отримав лише три «так». Pianoboy сказав «ні». На думку журі, тематика пісні «Небо падає» не  відповідає формату шоу.

-    Вони вважають, що на подібні шоу потрібно приходити з позитивними піснями, нести добро і щастя, а не співати про війну, - каже Андрій. – Для мене це абсурд, бо музика - це один з найбільших важелів впливу на людей. Музика, яка не доносить нічого, це просто попса, це фонова музика.

Попереду на хлопця чекає тренувальний табір шоу, а поки він приймає участь як вокаліст у шоу «Танці з зірками» на каналі «1+1». У цьому шоу учасники танцюють під живий музичний супровід. Для деяких зірок співає і Андрій.

-    В останньому ефірі я співав для Наді Дорофеєвої, Ольги Полякової , Наталії Холоденко, - розповідає хлопець. – Щоб потрапити у це шоу мені не довелось докладати зусиль. Мені зателефонували і я прийшов. Там співають й інші учасники «Голосу країни». 

Участь у подібних проектах, як каже Андрій Лучанко, приносить досвід, нові важливі знайомства та заняття улюбленою справою. 

Увесь свій вільний час Андрій присвячує музиці. Як жартує хлопець, у нього немає часу бути хорошим студентом. Вранці він бігає, займається крос-фітом для підтримки фізичної форми. В планах на майбутнє – розвиватись як музикант. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тарас

    у нас дуже багато талановитих людей, ще б для усіх було місце під Сонцем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up