Партнер рубрики Події

Прокурорів Тернопільщини скоротять

Прокурорів Тернопільщини скоротять
Працівників органів прокуратури Тернопільщини скоротять до 25%. Такі вимоги передбачені Законом України "Про прокуратуру" та "Про державний бюджет", повідомив під час прес-конференції 29 січня прокурор області Юрій Гулкевич.

- У прокуратуруі області на даний час працює 376 осіб, точніше штатних одиниць, - каже він. -  З них  258 – це прокурорські посади, 60 - державні службовці і 58 – службовці. Від цієї чисельності, яку я озвучив, треба скоротити 94 посади. Ми запропонували скоротити 39 прокурорських посад, з них в обласній прокуратурі – 12, в міськрайонних – 27. Також скоротимо 16 посад держслужбовців та 39 службовців. 

У тому випадку, якщо Генпрокуратура підтримає запропоноване скорочення, загальна кількість працівників органів прокуратури області складатиме 282 посади. З них - 219 прокурорів, 44 держслужбовців і 19 службовців, додає Юрій Гулкевич. 
- При проведенні цього скорочення ми виходили з того, щоб максимально зберегти кількість оперативних працівників та прокурорів, - каже він. - Якщо ви мене запитаєте, як я вважаю, чи зможемо ми з такою кількістю ефективно працювати? Я відповім: вважаю, що зможемо, оскільки відбулося вже реформування самої роботи прокуратури і в нас немає функції загального нагляду, що дозволить тим оперативним працівникам, які залишаться, працювати і зосередити зусилля на тих напрямках, які визначені за нами як конституційні. Ці люди будуть займатися тою роботою, яка передбачена новим законом "Про прокуратуру". 

З цих 94 запропонованих посад вже є наказ Генпрокурора про скорочення 22. Тобто 22 особи, за словами прокурора області, вже попередили про скорочення і вони будуть через два місяці звільнені. Після підписання відповідного наказу Генпрокурором далі будуть звільняти і інших. Приміром, новим законом  не передбачено таких посад, як старший прокурор прокуратури. 

Юрій Гулкевич впевнений, що працівники, які потраплять під скорочення не залишаться без роботи та зможуть себе реалізувати.
- Я думаю, що юрист досвідом роботи в прокуратурі та відповідним стажем матиме шанси на те, щоб знайти себе в інших сферах діяльності, - каже він. - Звичайно, що хотілося б зберегти досвідчені кадри, але такі реалії життя і ми зобов'язані виконувати закон, який прийняли. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up