Відвідати засідання медичної, технічної економічної чи педагогічної кафедри й заодно смачно поїсти можна у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.
Незвичний інтер’єр цього закладу відразу впадає у вічі. У ньому – чотири зали, кожен має свою назву й оформлений в іншому стилі. Так, стіни медичної кафедри прикрашають „рентген-знімки” та інструменти хірурга. В економічній висить рахівниця, а стіни списані висловами з бухгалтерських підручників. У педагогічній – різноманітні карти, а в технічній – різне „залізяччя”.
„Фрікасе з курки”, яке подають у горшечку, – одна з найпопулярніших страв постійних відвідувачів закладу, розповідає шеф-кухар Олена Зілінська.
Готувати смаколик нескладно і швидко. Спочатку вона готує всі компоненти: чистить та нарізає цибулю, гриби, солодкий перець, ковбасу та варене м’ясо. Тоді за чергою викладає підготовлені продукти у нагріту сковороду з олією. Спочатку темно-червоний соковитий перець, потім – пекучу цибульку. Як тільки вони зм’якли, Олена додає плястерка грибочків і тушкує все разом. Насамкінець кухар висипає у сковороду сардельку та курятину, нарізані соломкою.
— Куряче м’ясо пісне і не має яскраво вираженого смаку, а сарделька додає пікантності фрікасе, — каже співрозмовниця. — Та й солодкий перець надає страві особливої нотки.
Дівчина заливає все сметаною, заправляє спеціями і тушкує до готовності. А вже готову страву посипає дрібненько посіченою зеленню.
Порція фрикасе з курятини – досить велика, тож нею можна добре наїстися. До того ж, страва соковита і цікава на смак. Тож усім, хто її скуштує, кулінарне задоволення гарантоване.
До речі, у ресторації готують і пісні страви. Так, тут можна замовити оселедець, смажену рибу, овочеві салати, печену картоплю та рис з овочами і грибами, а також пісний борщ з пампушками.
Скільки чого треба:
60 г курячого філе, 30 г болгарського перцю, 50 г сардельки, 50 г свіжих печериць, 20 г цибулі, 80 г сметани, спеції, зелень.
Послідовність приготування:
1. Почистити гриби та цибулю, зварити куряче філе, підготувати решту продуктів
2. Гриби нарізати плястерками, цибулю, м’ясо, перець і ковбасу – соломкою
3. Обсмажити на олії перець, потім цибулю, коли зм’якнуть – гриби, тушкувати
4. Потім викласти у сковороду ковбасу, насамкінець – куряче м’ясо, вимішати все
5. Залити страву сметаною і протушкувати все разом ще кілька хвилин, додати спеції
6. Фрикасе посипати подрібненою зеленню перед поданням до столу
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 1 травня 2024
Читати номер
Anonymous
Anonymous
Anonymous