Партнер рубрики Події

Рубрика "Смачного!". Готуємо фрікасе з курки

Рубрика "Смачного!". Готуємо фрікасе з курки
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста

Відвідати засідання медичної, технічної економічної чи педагогічної кафедри й заодно смачно поїсти можна у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.
Незвичний інтер’єр цього закладу відразу впадає у вічі. У ньому – чотири зали, кожен має свою назву й оформлений в іншому стилі. Так, стіни медичної кафедри прикрашають „рентген-знімки” та інструменти хірурга. В економічній висить рахівниця, а стіни списані висловами з бухгалтерських підручників. У педагогічній – різноманітні карти, а в технічній – різне „залізяччя”.
„Фрікасе з курки”, яке подають у горшечку, – одна з найпопулярніших страв постійних відвідувачів закладу, розповідає шеф-кухар Олена Зілінська.
Готувати смаколик нескладно і швидко. Спочатку вона готує всі компоненти: чистить та нарізає цибулю, гриби, солодкий перець, ковбасу та варене м’ясо. Тоді за чергою викладає підготовлені продукти у нагріту сковороду з олією. Спочатку темно-червоний соковитий перець, потім – пекучу цибульку. Як тільки вони зм’якли, Олена додає плястерка грибочків і тушкує все разом. Насамкінець кухар висипає у сковороду сардельку та курятину, нарізані соломкою.
— Куряче м’ясо пісне і не має яскраво вираженого смаку, а сарделька додає пікантності фрікасе, — каже співрозмовниця. — Та й солодкий перець надає страві особливої нотки.
Дівчина заливає все сметаною, заправляє спеціями і тушкує до готовності. А вже готову страву посипає дрібненько посіченою зеленню.
Порція фрикасе з курятини – досить велика, тож нею можна добре наїстися. До того ж, страва соковита і цікава на смак. Тож усім, хто її скуштує, кулінарне задоволення гарантоване.
До речі, у ресторації готують і пісні страви. Так, тут можна замовити оселедець, смажену рибу, овочеві салати, печену картоплю та рис з овочами і грибами, а також пісний борщ з пампушками.


Скільки чого треба:
60 г курячого філе, 30 г болгарського перцю, 50 г сардельки, 50 г свіжих печериць, 20 г цибулі, 80 г сметани, спеції, зелень.

Послідовність приготування:
1. Почистити гриби та цибулю, зварити куряче філе, підготувати решту продуктів
2. Гриби нарізати плястерками, цибулю, м’ясо, перець і ковбасу – соломкою
3. Обсмажити на олії перець, потім цибулю, коли зм’якнуть – гриби, тушкувати
4. Потім викласти у сковороду ковбасу, насамкінець – куряче м’ясо, вимішати все
5. Залити страву сметаною і протушкувати все разом ще кілька хвилин, додати спеції
6. Фрикасе посипати подрібненою зеленню перед поданням до столу 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    ЖУРНАЛІСТИ! Зараз період найстрогішого посту! Чи ви мусульмани-крішноїти? Невже важко у рубриці подавати рецепти ПІСНИХ страв?
  • Anonymous

    Дуже кльовий заклад. Смачно, затишно, ненакурено, дешево! Давно чекала на заклад такого формату.
  • Anonymous

    а якісь би рецепти пісних страв!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up