Партнер рубрики Події

Строковики у військкомати не поспішають

Строковики у військкомати не поспішають
Призовники Тернопільщини не поспішають приходити до призовних дільниць. За таке ухилення передбачена кримінальна відповідальність, нагадує начальник відділу комплектування та призову, заступник міського комісара, підполковник Олег Денисюк.

- З 1 квітня в районних військових комісаріатах розпочали роботу призовні комісії, - каже він. - На засіданнях таких комісій призовників призвали на строкову військову службу та вручили повістки в ту чи іншу команду для відправки у військові частини наших Збройних сил. Хочу зауважити про низьку явку призовників до призовних дільниць. Мотивуючи тими чи іншими причинами, вони ухиляються від прибуття до військового комісаріату. Хотілося б нагадати, що це не є захід за бажанням призовника. У конституції України чітко написано, що є конституційний обов’язок і є кримінальна відповідальність. 

Тут не йдеться про вступ до вищих військових закладів, де призовник за бажанням може вступати в той чи інший вуз, а може й не вступати, продовжує пан Денисюк. 

- Ми говоримо про захист Батьківщини. Це - обов’язковий захід, - каже він. - І нагадую вам закон України "Про військовий обов’язок та військову службу" де написано, якщо за будь-яких обставин повістка призовнику не надійшла, він зобов’язаний у десятиденний термін з моменту виходу указу президента з'явитися до призовної дільниці. Тому хто не встиг або переплутав призив з навчанням за бажанням у вищих військових навчальних закладах або коледжах, пропоную за короткий час і термін прибути до військових комісаріатів для проходження медичного огляду та на засідання призовних комісій. 

Також Олег Денисюк нагадує, що в області триває відбір та призов на військову службу за контрактом, а також для вступу у вузи. Всі деталі про це все надають у військових комісаріатах. 

До слова, призов у 2015 році в Україні триватиме в період - квітень-травень і жовтень-листопад. Через зміни в законодавстві призовний вік сьогодні - 18-27 років. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Людей бракує? Та в попередній хвилі повно людей, які за рік в АТО і близько не були. Можна було робити щомісячну ротацію, щоб одні і ті ж  не сиділи в окопах по півроку. Менти собі ходять - діючі та бувші - 40 річні пенсіонери. Хоча АТО - це в першу чергу їх справа.

    Якщо таки мало людей - більше призивайте в містах міліонниках і на сході в прифронтових районах. Скільки там тої Тернопільської області. Один Київ - три Тернопільські облсті, а з Києва чомусь беруть менше.
  • Анонім

    Порошено добре шуганув наш воєнкомат, сказав, не виконаєте плану мобілізації самі підете в АТО. От наші воєнкоми і стараються чуть не кожен день стаття в пресі
  • Анонім

    Тобто,якщо комусь банально повістки не вручили,по ряду обставин,він всеодно попадає під відповідальність?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up