Партнер рубрики Події

Тернопільські фотографи зафіксували оборонні споруди Першої світової

Тернопільські фотографи зафіксували оборонні споруди Першої світової
Оборонні споруди Першої світової війни фотографували, аби зробити виставку
За результатами фотомандрівки, 11 листопада, у день поминання загиблих у Першій світовій війні, відбудеться фотовиставка робіт тернопільських фотографів

Фотопленер тернопільських фотографів відбувся цієї неділі у рамках заходів із вшанування пам'яті загиблих у Першій світовій війні, до 100-річчя з дня її початку.

Маршрут фотопленеру обрали так, щоби побувати на місцях, де ще збереглися оборонні бетонні споруди часів Першої світової війни — а їх можна знайти у селах Плотича, Чернехів, Мильно, Глядки на горі Гонтова, повідомила прес-секретар ГО "Європейська галицька асамблея" Анна Золотнюк.
Активісти провели захід для того, щоби зафіксувати ці споруди, адже з року в рік вони все більше та більше руйнуються, а також для того, щоби привернути увагу до необхідності їх збереження.

Відео дня

Історик Сергій Ткачов порадив не гребувати досвідом тих часів — зокрема, тим, як колись споруджували оборонні споруди. Крім того, він наголосив на необхідності аналізу подій Першої світової для українців, зазначає Анна Золотнюк.
11 листопада, у день поминання загиблих у Першій світовій війні, відбудеться фотовиставка за результатами фотомандрівки. Про час і місце виставки організатори повідомлять додатково.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up