Партнер рубрики Події

У дворі на «Східному» отруїли собаку

У дворі на «Східному» отруїли собаку

На "Східному" масиві хтось отруїв безпритульну собаку. Тварина мучилася на очах у дітей. 
 

 

Про цей випадок повідомила читачка 20minut.ua пані Ірина. За словами жінки, це сталося кілька днів тому. Собака лежала між дворами на вул. Героїв Крут, 7 та Довженка, 9.

- Тварина качалася по землі, з рота текла піна, очевидно її отруїли, - каже читачка. 
Проте, яка доля собаки, тернополянка не знає. Каже, що була з маленькою дитиною, тож щоб вона не злякалася, швидко забрала її і пішла. В жодні інстанції про побачене пані Ірина не повідомляла. Вона додає, що на «Східному» в районі зупинки біля 15 школи можна побачити багато безпритульних собак, які бігають дворами зграями. Тварини начебто не завдали нікому шкоди, проте ходити біля них людям страшно. 

Вбивство безпритульних собак заборонене законодавством України, за такі вчинки передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність, нагадує головний спеціаліст відділу благоустрою та екології управління ЖКГ Тернопільської міськради Оксана Ілліч. Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» вступив у дію ще у 2006 році.

- Якщо ви стали очевидцями отруєння чи травмування собаки, про це потрібно повідомити у службу, яка займається регулюванням чисельності безпритульних тварин в Тернополі – товариство «Зооцентр», - каже Оксана Ілліч. - Якщо повідомити про випадок вчасно, працівники приїдуть і врятують тварину від біди. Окрім того, про випадки жорстокого поводження з безпритульними собаками потрібно повідомляти у поліцію. 

Довідка
Про випадки жорстокого поводження з безпритульними собаками повідомляйте у товариство «Зооцентр» за номером телефону – 40-07-43. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    Чим більше собак на вулиці - тим краще. Людей треба труїти, щоб місце не займали, а не собак.
  • Анонім

    Всего в Коста-Рике около миллиона бродячих псов. Их расплодилось так много после того, как в 2003 году власти страны запретили усыплять дворняг.

    Ви, захисники собак, ТАКОГО хочете?!!!!
  • Анонім

    Дякуємо пані Євгенії за написання нормальної статті про нещасних безпритульних тварин, адже такими їх зробили люди. Але краще це питання поки не піднімати, дуже багато противників собак живе у цьому місті, тому потрібно трішки почекати, активна стерилізація покаже з роками свою ефективність, аж тоді можна буде тему собак піднімати без шкоди для їхнього здоровя.
  • Анонім

    ну реально, а почему если Вася кинется на Вову, то все кричат - надо васю изолировать, наказать. а если собака, то Вова сам виноват, и вообще это его родители виноваты, что он без сардельки в кармане ходит.

    Lordan Julia reply Анонім

    +
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up