Партнер рубрики Події

У Тернополі вибирають найсильнішого юного рятувальника

У Тернополі вибирають найсильнішого юного рятувальника
  • У Тернополі відбувається обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних та X-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».
  • Понад 150 юних рятувальників змагаються за звання найсильнішого.
  • Змагання відбуваються на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС України у Тернопільській області.

 

    - Обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних та X-й обласний збір-змагання юних рятувальників відбувається у честь пам’яті учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Леоніда Кудринського та всіх його побратимів, які віддали своє життя за інших, - розповідає голова Тернопільського обласного відділення всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Любомир Сагайдак.

Аліна Сороківська з Почаєва приїхала із своєю командою вже вдруге на ці змагання.

Відео дня

- Чотири роки тому я вирішила зайнятись чимось корисним, і спробувала свої сили у рятувальній справі, - розповідає дівчина. - Я знайшла багато нових друзів, і я дуже люблю свою команду, бо ми завжди підтримуємо один одного. На цих змаганнях надіємось на перемогу, але все залежить від того, яку підготовку мають наші суперники.

У змаганнях приймають участь 19 команд зі всіх районів та міст Тернополя, Чорткова та Бережан. Понад 150 учнів загальноосвітніх закладів нашої області.

13-річна школярка Аліна приїхала із Підволочиська на змагання.

    - Мені здається, що бути рятувальником - це дуже важлива справа. У житті треба знати ці базові поняття, навіть, якщо ти не працюєш у рятувальній службі, - каже Аліна. - До змагань ми готувались дуже відповідально, ходили тренуватись на пожежну станцію, спілкувались із рятувальниками. Вони ділились із нами своїм досвідом, розповідали історії із життя.

Змагаються юні рятувальники у чотирьох дистанціях. Переможці будуть нагороджені кубком та медалями за перші місця.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Назарко

    Класно, що є діти які не тільки в смартфонах проводять свій час!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up