Партнер рубрики Події

В серці Бандерівщини чекають молодь із Донбасу та Криму

В серці Бандерівщини чекають молодь із Донбасу та Криму
Всеукраїнська патріотична гра "Гурби-Антонівці" буде 1-4 травня у лісі між Тернопільщиною і Рівненщиною. Цьогоріч її присвячують загиблому в АТО бійцю з Тернопільщини Володимиру Гарматію. Також організатори закликають підтримати їхній проект коштами, бо хочуть залучити у гру якомога більше молоді з Донбасу та Криму.

Щороку цю гру МНК проводить на місці найбільшого бою УПА з загонами НКВС. У ній традиційно беруть участь понад 300 хлопців і дівчат з усієї України, зокрема і тернополяни.

Тепер її присвятили бійцю з Тернопільщини Володимиру Гарматію. Адже він багато років і сам брав участь у цій грі. А в 2014-му пішов служити у 72-ту бригаду і загинув у липні 2014-го.

Читайте також: Враження тернополянки, яка поїхала на цю гру після Майдану в 2014 році читайте тут

- За задумом, гра "Гурби-Антонівці" створювалась як проект, що буде гартувати молодь фізично, пропагувати спорт та патріотизм, а також об’єднувати молодих людей із різних частин України, - розповів голова МНК, організатор гри Іван Кішка. - У зв’язку із ситуацією, яка склалася на Донбасі та Криму, ми вирішили цього року акцентувати увагу на останньому. Тому прийняли рішення частково компенсувати проїзд учасникам зі східних областей, та повністю повернути вартість квитків на гру для молоді з Донбасу та окупованого Криму.

Відео дня

Сподіваються, що молодь з Донбасу, по-новому подивиться на діяльність й боротьбу ОУН та УПА, без усієї тієї пропаганди та брехні, яку поширює Кремль.

Бюджет гри загалом становить 250 тисяч гривень. Це - внески учасників, і допомога партнерів, проте цього не достатньо. Тож організатори цьогоріч зареєструвати гру на платформі "Велика ідея". Допомогти грі можете і ви – на Спільнокошті цієї платформи. Гроші, зібрані на даній платформі, організатори використають на придбання спорядження та рацій. Після гри їх відправлять у добровольчі батальйони.

Довідка

Допомогти грі «Гурби-Антонівці» можна на спільнокошті - тут biggggidea.com.

Правила та он-лайн реєстрація учасників: mnk.org.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up