Партнер рубрики Події

Вчителі Тернопільщини пікетували обласну владу

Вчителі Тернопільщини пікетували обласну владу
Напередодні свого професійного свята освітяни Тернопільщини провели акцію протесту. Вчителі із кількох районів області пікетували обласну раду та адміністрацію сьогодні, 2 жовтня.

Акцію протесту розпочали о 12.00. У цей же час у сесійній залі облради представники влади мало провести урочисте нагородження кращих освітян області. Відтак, учасників акції протесту, а їх було близько 200, теж запросили у сесійну залу облради.

Як пояснили представники мітингувальників, вдатися до акції протесту вони змушені через припинення виплат 20%- ої надбавки за престижність праці вчителя.

Зокрема, із такою ситуацією зіткнулись педагогічні працівники Лановецького, Підволочиського, Козівського, Бережанського, Тернопільського, Зборівського районів, частини дошкільних закладів освіти області. У інших ж районах цю надбавку зменшили.

Відео дня

Голова Тернопільської обласної адміністрації Олег Сиротюк, пояснив, що для фінансування освітянської галузі у бюджеті бракує коштів. Очільник області запропонував домовлятися для пошуку компромісного рішення.

Однак його виступ вчителі сприйняли із незадоволенням.
- До ситуації з браком коштів треба ставитися з розумінням, - спробував пояснити Олег Сиротюк. - Адже в країні іде війна.
Ці слова викликали особливе обурення у вчителів. Мовляв, чиновники, на війну списують усі економічні негаразди. Вчителі перервали виступ голови ОДА.

- В країні нічого не змінилося, - кричали освітяни. - Помінялися тільки обличчя. А сама влада зовсім не змінилися. Ви кажете, що для нас нема грошей, бо війна. То наші гроші кинули на армію? А чому ми тоді збираємо по 100 для того, щоб вдягнути наших солдатів?

Освітяни запропонували обласній владі вирішити питання виплати 20%- ої надбавок за престижність праці вчителя.
- Інакше ми підемо на Київ, - заявили вони. І зробимо вам ганьбу на всю Україну.

Нагадаємо, у березні цього року Кабінет Міністрів прийняв постанову про антикризові заходи, один з пунктів якої передбачає зміни у виплаті 20%-их надбавок за престижність праці вчителя.
Згідно з цими змінами, цю надбавку, а також її розмір в межах до 20% призначає керівництво навчальних закладів за погодженням із профспілкою, виходячи із можливостей зарплатного фонду закладу.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ket

    Шановні вчителі! Давайте обєднуватися! Якщо до виборів ми не захистимо свої права, надалі всім депутатам буде на нас наплювати. Їм і так до вас справи нема ніякої! Треба зробити всеукраїнський страйк, і хоч раз нагадати їм про нас, вчителів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up