Партнер рубрики Події

Заяву в РАЦС тепер можна подати через Інтернет

Заяву в РАЦС тепер можна подати через Інтернет
Під час прес-конференції розповіли про те, які документи можна подати в мінюст через Інтернет
Для зручності громадян та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану Міністерство юстиції України запроваджує пілотний проект «Онлайн-запис через Інтернет на прийом до відділів РАЦС». Про це розповіла на прес -конференції виконуюча обов’язки начальника Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Тетяна Вовк.

- На сайті Міністерства юстиції України (портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану») можна записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний час, задати питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану, - каже вона. - Для цього необхідно зареєструватися на порталі, ввівши прізвище, ім’я, по батькові, логін та адресу електронної пошти.

Так, користувач порталу може заповнити заяву, звернення для їх подальшого надсилання безпосередньо засобами Веб-порталу до відділів державної реєстрації актів цивільного стану; надіслати до відділів державної реєстрації актів цивільного стану копії документів; здійснити попередній запис на відвідування відділу д із зазначенням зручних дати і часу; оплатити з використанням платіжних систем послуги відділів РАЦС; навіть отримати консультації працівників щодо надісланих через Веб-портал заяв або звернень.

На саті кожному користувачеві присвоюється реєстрацінйи номер. Повідомлення про результати розгляду заяви або звернення користувачу надсилає відповідальний працівник відділу РАЦС в день їх отримання або не пізніше наступного робочого дня у разі надходження заяви або звернення поза робочим часом відділу та відображається в особистому кабінеті.

Відео дня

- У разі направлення заяви або звернення щодо державної реєстрації шлюбу користувачу необхідно не пізніше трьох робочих днів після отримання повідомлення про результати її/його розгляду звернутись особисто до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підписання заяви, сформованої на підставі звернення, - говорить пані Вовк. - Подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення користувача до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством. За достовірність даних відповідає користувач.

Користувачі порталу, котрі записуються на прийом, отримують повідомлення, у якому зазначаються прізвище, ім'я, по батькові, посада та контактний телефон особи, яка буде здійснювати прийом, а також дата і час прийому.

Оплата вартості послуг зв'язку (послуг операторів телефонного зв'язку, Інтернет-провайдерів тощо) та інших послуг, пов'язаних із забезпеченням їхніх технічних можливостей для користування Веб-порталом, здійснюється користувачами на загальних підставах. Так, повний витяг з переліком засновників, керівників, видів діяльності компанії варто заплатити 50 грн, з урахуванням комісії банку. Повний витяг з реєстру нерухомості - до 21 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    А де електронна адреса відділів РАЦС? Якась не достатньо інформаційна стаття.

    Анонім reply Анонім

    - На сайті Міністерства юстиції України (портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану») можна записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний час.

    Анонім reply Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up