Партнер рубрики Погода

Погода на 1 червня: не забувайте парасолі і відповідне взуття

Погода на 1 червня: не забувайте парасолі і відповідне взуття

З ранку до самого вечора у Тернополі небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме дрібний дощ, який у другій половині дня може посилитися. Ближче до вечора він повинен закінчитися.

Температура повітря коливатиметься від +10 до +13, повідомляє sinoptik.ua.

Рятувальники попереджають про пориви вітру.

Відео дня

- Літо почнеться у нас, знову, дощами різної інтенсивності, - написала на своїй сторінці у соцмережі синоптик Наталка Діденко. - 1-го червня скрізь буде вогко, парасолі не забувайте, взуття - відповідне, омивачі скла та 'двірники' перевірте, дистанцію на дорозі і соціальну дистанцію в магазинах - тримайте).

До протидощових захисних засобів завтра непогано було б знову витягти тепліший одяг - верхній!
Причому мешканці північних областей і західної частини прекрасно виглядатимуть у теплих, з хутряними комірами, куртках чи осінніх пальто.
Літо в них почнеться похолоданням - див. карти прогнозу температури повітря на 1 та 2 червня.


Очікується вдень +9+13 градусів.
У центральних областях у понеділок передбачається +12+18 градусів.
Найтепліше буде на Півдні та Сході України: +17+22 градуси.

У Києві 1-го червня - періодичні дощі, красиві хмари і холодяка, вдень близько +12+14 градусів.

Потепління поступове почнеться з середи.
А психологічну позначку +20 градусів і вище будемо ловити на віконних та автомобільних термометрах і скидати з плечей зайвий остогидлий гардеробний груз 6, 7, 8, 9 червня.

Початок літа принесе в Україну дощі з грозами

Початок червня буде дощовим, місцями можливі грози. Температура повітря у найближчі три доби сягатиме 23 градусів тепла. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

"У найближчі три доби в Україні часом дощі, окремі грози", - повідомили синоптики.

Вдень 2 червня в західних областях пориви вітру 15-20 м/с. 

Температура вночі 5-11 градусів, вдень 11-18 градусів. На сході, 1 червня і на півдні країни та Дніпропетровщині вночі 8-14 градусів, вдень 17-23 градуси.

На високогір'ї Карпат дощ з мокрим снігом, температура вночі 1-6 градусів тепла (2 червня слабкі заморозки), вдень 3-8 градусів тепла.

Народний прогноз погоди

У перший день літа вшановується пам'ять благословенного князя Івана Углицького і великого князя Дмитра Донського. У давні часи в цей день ще бували заморозки на ґрунті. Наші пращури помітили, якщо перші два дні червня йде дощ - весь місяць сухим, а літо теплим буде. А якщо літо розпочинається з холодів, то наступні 40 днів будуть холодними. Спостерігали також за пташиним царством: якщо ворони сідають дзьобами в одну сторону - до сильного вітру.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up