Тернополян закликають влітку утеплити свої домівки

Використати літній період на утеплення та енергомодернізації свого помешкання закликає людей уряд.

З відповідною заявою глава Уряду звернувся до громадян.

- Уже зараз необхідно готуватися до зими: закачувати у сховища газ за найменшою ціною і виділяти кошти для того, аби громадяни змогли провести енергомодернізацію своїх осель, - передає слова прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка урядовий портал.

Пан Яценюк також підкреслив, що у ході Міжнародної конференції з підтримки України, яка відбулася вчора в Києві, а також зустрічі Глави Уряду з Віце-президентом Європейської Комісії з питань енергетики, «Європейська комісія, Сполучені Штати Америки і наші західні партнери чітко відзначили єдино правильний шлях як ціноутворення і тарифоутворення, так і реформування системи національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Відео дня

- Єдино правильний шлях, як зменшити вартість тепла і, відповідно газу, для населення, був зроблений в країнах-членах Європейського Союзу: менше споживаєш – менше платиш, каже пан Яценюк.

Західні партнери, за його словами, долучилися до того, «щоби дати значні інвестиції в енергомодернізацію».

Він нагадав, що Уряд України прийняв рішення про компенсацію від 20 до 40% вартості заходів із енергоефективності для населення – «як на придбання котлів, так і на утеплення як будинків і квартир»: «Відповідальний за цей проект «Ощадбанк». Кошти з Державного бюджету виділені».

- Ми маємо вже зараз готуватися до зими, в тому числі й закуповувати газ, закачувати газ в сховища по найдешевшій ціні, - каже глава уряду. - і так само виділяти кошти для того, щоби громадяни в своїх оселях змогли провести енергомодернізацію, зменшили обсяг споживання газу, тепла і платили тільки за те, що вони отримують.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up