Готуємо коропа „Балагура”

Готуємо коропа „Балагура”
20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжним м’ясом коропа, запеченим із тушкованими овочами, що подають у пікантному соусі, можна посмакувати у ресторані „Балагур”, що на вул. Руській. 

Previous Next

— Спочатку філе коропа треба замаринувати, — розповідає шеф-кухар Наталія Пижлакова. — До складу маринаду входить соєвий соус, міцна гірчиця, майонез, сіль і паприка. У цьому маринаді риба має полежати хоча б 10-15 хвилин. 
Поки маринується філе, Наталія готує овочі: нарізає картоплю, моркву і цибулю великими шматками, розморожує спаржеву квасолю. 


За мить дівчина викладає їх на розжарену сковороду. Вона починає шкварчати відразу, як овочі потрапляють у гарячу олію. Минає кілька хвилин, і Наталя пробує, чи морква і цибуля зм’якли. Адже тоді можна додавати м’ясний бульйон. Після цього овочі тушкуються ще 2-3 хвилини. Аж тоді кухар вливає вершки, додає томатну пасту, спеції і прянощі, доводить усе до кипіння. Кухнею шириться приємний аромат. 
На тушковані овочі Наталя викладає мариноване філе коропа і ставить усе в духовку.
— Будемо запікати рибу упродовж 15 хвилин при температурі 180 градусів, — каже вона. 
Поки готується страва, кухар розповідає про смаколики, які готують у закладі. За її словами, дуже популярними у гостей ресторану є стейки. Їх у меню шість. 
— Стейк із телятини під гранатовим соусом, стейк-філе „Пепер”, який подають на брускеті із соусом „Барбекю”, стейк „Телячі ніжності”, косичка „Бора-Бора”, філе свинини, смажене під соусом з червоного хрону, Порк-стейк з картопляним салатом і стейк-філе „Дьябло”, — перелічує вона.  
Окрім стейків відвідувачі часто замовляють різні салати, каже Наталія. 
— Популярним є салат Italiano Vero — з моцарели, помідора. Салатного листя і соусу песто, — розповідає кухар. — Також „Бюргерський” — з буженини, бекона, овочів, яйця пашот , салатного листя і гірчичного соусу. Ну і, звісно, „Цезар”. А ще полюбляють салат „Амореморе” — з морепродуктами, пармезаном, листям салату і помідорно-вершковим соусом. 
А є такий, назва якого говорить сама за себе „Пальчики оближеш!”. Його готують із курячого філе, перепелиних яєць, свіжих орігків та помідорів, сиру „Ементаль” і соусу „Тартар”. 
Нарешті короп з овочами готовий. Наталя виймає страву з духовки, перекладає у спеціальний посуд. Останній штрих — посипання смаколика подрібненим кропом. Його запах, змішаний з ароматом риби та овочів у соусі, наповнює кухню і викликає неабиякий апетит.  
До речі, вага страви — 340 г, вартість — 78 грн. 

Відео дня

Скільки чого треба:
180 г філе коропа, 20 г спаржевої квасолі, 30 г моркви, 50 г цибулі, 100 г картоплі, 60 мл вершків, 30 мл олії, 20 г томатної пасти, сіль, перець, паприка, м’ясний бульйон. На 1 кг риби для маринаду: 50 мл соєвого соусу, 120 г майонезу, 45 г міцної гірчиці, 5 г солі, 10 г паприки. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руся

    Це не реклама, а щотижнева стаття про те, що і як готують у тернопільських закладах. Тобто щотижня — інший заклад, всі в рівних умовах.
  • Анонім

    а підпис "ця інформація пролунала на правах реклами"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up