Готуємо "Мажики по-балканськи"

Готуємо "Мажики по-балканськи"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Соковиті котлетки зі свинячого м’яса, фаршировані сиром сулугуні, болгарським перцем та соленими грибами, — новинка меню ресторану „Наталі”.

Previous Next

— Ми щойно ввели манжики у меню і вже бачимо, що вони смакують нашим відвідувачам, — розповідає кухар Руслан Хміль. — Також почали пропонувати м’ясні чопики. Це м’ясо без начинки, але теж дуже смачне. 
Руслан негайно береться до роботи: меле м’ясо, заправляє його прянощами і сіллю, нарізає соломкою соковитий болгарський перець, грубо тре сир, дрібними шматочками шинкує гриби і січе кінзу. Словом, робота на кухні кипить. Тож ледве встигаю усе занотувати і сфотографувати. 
Подрібнений перець кухар викладає у киплячу олію й обсмажує його, поки не зм’якне. Приготовлений фарш хлопець добре вибиває до утворення однорідної маси. А тоді змішує його з іншими продуктами для начинки — грибами, обсмаженим перцем, тертим сиром, посіченою зеленню. Додає ще один компонент, який істотно впливає на смак м’яса. І відразу просить не писати про нього, мовляв, це секрет. 
— Фарш треба дуже ретельно вибити, щоб він не розвалювався у процесі запікання і щоб начинка не випала з нього, — коментує співрозмовник свої дії. 
Цю важку чоловічу роботу Руслан виконує на „відмінно”. А тоді набирає трохи фаршу рукою і розплескує по долоні — формує плоску паляничку. У центр кожної палянички кухар викладає трохи начинки і загортає її усередину фаршу. Начинка має там залишатися під час запікання, тож Руслану доводиться трохи „побавитися”. 
У нашому меню є дві-три чимось схожі страви, — каже кухар. — Наприклад, вертуни. Але м’ясо ми не мелемо, а відбиваємо і начиняємо фаршем зі смаженою цибулькою і сиром сулугуні. А зверху обмотуємо скибками сала. 
Інший подібний смаколик — м’ясні чопики. Їх готують із меленого м’яса з додаванням цибулі і часнику. І, як попередні дві страви, запікають у тандирі. За словами хлопця, кількість смаколиків, приготовлених у печі на дровах, поступово збільшується. І невипадково — таке м’ясо припало до смаку гостям закладу. 
Готові мажики куштую разом із фірмовим соусом від ресторану. А запиваю усе сухим червоним вином. Навіть хліб тут подають особливий — запечений на дровах. А помідор — на грилі. Смакота неймовірна! 
До речі, „Мажики по-балканськи” коштують 32,90 грн. 


Скільки чого треба:
150 г жирного свинячого м’яса (шинки), 30 г сулугуні, 7 г болгарського перцю, 1 г зелені кінзи, 15 г солених грибів, суміш прянощів для м’яса.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Brandon Yo

    Огидний! Занадто багато жиру! Що таке сучасна дієта?

    Чи ви любите діабет, серцевий напад і високий кров'яний тиск?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up