Готуємо "Плато Бамбук"

Готуємо "Плато Бамбук"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Апетитні ковбаски, які можна замовити до пива чи навіть на бенкетний стіл, — одна з найпопулярніших гарячих закусок пабу-ресторану «Бамбук», що працює на просп. Злуки.

Previous Next
 
— Плато «Бамбук» готуємо з трьох видів м’яса: курячого, свинячого і телячого, — розповідає шеф-кухар Ольга Паламарчук. — З такого комбінованого фаршу виходять дуже смачні ковбаски.
Пані Ольга нарізає уже підготовлене м’ясо шматками, а тоді перепускає його через м’ясорубку разом із зубчиками часнику. Причому робить це двічі — аби фарш був однорідним. Та ситце, через яке проходить м’ясо, — з широкими отворами. 
— Фарш має бути у вигляді дрібних шматочків м’яса, а не січкою, — пояснює кухар.
Моя співрозмовниця солить і перчить мелений м’ясний мікс,  атоді встановлює на столі спеціальний пристрій для фарширування кишки. Керування ним, як я переконуюся, не вимагає значних зусиль. Закидай фарш з одного боку пристрою — він виходить з іншого. Тільки встигай притримувати рукою кишку, аби вона не злетіла з насадки. Ось і все. 
Наступний етап — смаження ковбасок. Пані Ольга викладає їх на нагрітий гриль. Час від часу перевертає, аби добре пропеклися. Та це ще не все.
— Перші 10 хвилин ковбаски обсмажуємо при температурі 200 градусів, а потім — ще п’ять хвилин при температурі 150 градусів, — каже кухар. — Так робимо, щоб середина не була сирою. 
Ольга Паламарчук розгортає тонкий вірменський лаваш і формує з нього «кошичок», скріплюючи краї шпажками. За мить викладає у «посудину» зарум’янені ковбаски. Вони  пахнуть дуже апетитно, а коштують не так уже й багато — 65 грн за 300 г. 
— Ці ковбаски замовляють не тільки до пива. — каже шеф-кухар. — Часто ми готуємо їх на бенкети як гарячу закуску. Не менш популярними у наших гостей є запечена свиняча шия, яку ми шпигуємо овочами, а також запечена теляча корейка під гренадиновим, або гранатовим, соусом. А з рибних страв — форель по-італійськи. Цю рибу фаршируємо сиром дор-блю, цибулею порей, помідором та пармезаном. 


Скільки чого треба:
По 170 г телятини, курячого філе і свинини, 20 г часнику, 30 г салатного листя, 50 г помідорів-чері, вірменський лаваш, спеції за смаком.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up