"Бій восьмируких" набуває популярності у Тернополі


"Бій восьмируких" набуває популярності у Тернополі
Майже пів сотні тернополян тричі на тиждень освоюють майстерність володіння тайським боксом. Незабаром у хлопців – відповідальні змагання.

Секція тайського боксу "Агресор" діє у Тернопільській українській гімназії ім. І. Франка. Діти та дорослі займаються під керівництвом досвідченого тренера Володимира Масика.

- У Тернополі секція тайського боксу розпочала свою діяльність з 2005 року, а кілька останніх років там допомагають розвиватися ВО "Свобода" га громадська організація "Сокіл", - пояснює Володимир Масик. - Заняття відбуваються тричі на тиждень: понеділок, середа та п’ятниця. Займаємося у вечірній час з 20.00 до 22.00.

Відео дня

За словами тренера, на кожному тренуванні тайських боксерів присутні порядка 40-50 чоловік. Восновному займаються у учні та студенти. Наймолодшому боксеру – 13 років.

- Назва нашого виду спорту з тайської мови перекладається, як – "вільний бій", або "бій восьмируких", - додає співрозмовник. - Адже у тайському боксі дозволені удари руками, ліктями, колінами та ногами. Взагалі у цьому спорті є безліч ударів та прийомів, але у зв’язку із світовою гуманізацією, спортсмени одягли рукавички та капи.

Previous Next

Минулого року у жовтні вперше відбувся чемпіонат Тернопільщини з цього виду спорту. Цьогоріч його планують провести у грудні.

- Ще раніше наші спортсмени їздили на чемпіонат з тайського боксу у Івано-Франківськ, - каже Володимир Масик. - Проте переважно наші хлопці відвідують змагання з кікбоксингу. Найближчі змагання наших спортсменів – це чемпіонат з кікбоксингу у тернопільському "Палаці спорту" 12 жовтня. Готуємося поїхати на відкриті обласні першості Волинської та знову ж таки Франківської області. Якщо вдасться добре підготуватися, то навесні маємо надію поїхати на чемпіонат України з тайського боксу.

Тренер каже, що регулярно у змаганнях беруть участь 8 чи 10 його вихованців.

- Загалом охочих долучитися до нашої секції щоразу більшає, - констатує він. - Інколи навіть не вистачає місця у спортзалі. Ми хотіли розділити тренування на дві групи – дітей та дорослих, проте графік занять гімназії поки не дозволяє цього зробити.

До слова, тренування у "Агресорі" платні. Бажаючим спробувати себе у цьому динамічному виді спорту доведеться заплатити за місяць занять 70 (до 15 років) та 120 (старші 15 років) гривень відповідно. За довідками усі охочі можуть звертатися безпосередньо до тренера Володимира Масика за телефоном 0976538613.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up