Греко-римську боротьбу на Тернопільщині розвиватимуть по-новому

Греко-римську боротьбу на Тернопільщині розвиватимуть по-новому
Не лише в межах Тернополя, але й по всій області мають намір залучати до спорту талановиту молодь представники Федерації греко-римської боротьби. Приміщень та тренерів для занять, кажуть, вистачає. Бракує, як зазвичай, лише коштів.

Розвивати та популяризувати греко-римську боротьбу на тиренах Тернопілля відтепер буде новостворена громадська організація – "Федерація греко-римської боротьби Тернопільської області".

Установчі збори нової громадської організації відбулися у приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби 21 жовтня. На зборах були присутні спортсмени, тренери, голова батьківського комітету спорт школи та представники обласного та міського управлінь спорту.

- Протягом останніх кількох років у такому складі ми не збиралися, - каже заслужений тренер України Андрій Телебан. – Проте випала така нагода і ми нею скористатися були зобов’язані. Створенням нової Федерації маємо на меті розвивати наш вид спорту греко-римську боротьбу не лише в межах обласного центру, але й по всій Тернопільщині.

Відео дня

За словами Андрія Телебана, в області є чимало талановитих дітей, які займаються боротьбою.

- Талановита молодь тренується у Микулинцях, Бережанах, - додає він. – Потрібно розвивати ці напрямки, залучати більше дітей до спорту та греко-римської боротьби зокрема. Хочемо, щоб область на Всеукраїнському та Міжнародному рівні представляли гідні спортсмени. Ми, в свою чергу, маємо зробити для них відповідні умови та по-можливості стимулювати їх матеріально.

Тож під час установчих зборів одноголосно утворили нову громадську організацію, обравши голову, секретаря, президента Федерації та двох віце-президентів. Президентом Федерації греко-римської боротьби Тернопільської області став майстер спорту Богдан Федорів. На пост віце-президентів одноголосно затвердили Степана Трояна та Леоніда Бицюру.

- У деяких районах ми вже відшукали відповідні приміщення для облаштування секцій, - каже президент Федерації Богдан Федорів. – Є також і тренери, які готові взяти під свою опіку юних спортсменів. Трохи не вистачає коштів, але я сподіваюся, що спільними зусиллями Федерації ми подолаємо усі труднощі.

Одна із головних проблем Тернополя та області – відсутність належного спортивного комплексу.

- Проблема відсутності інфраструктури у Тернополі існує не один рік, - каже віце-президент Федерації Леонід Бицюра. – Приміром, щоб проводити змагання найвищого рівня потрібен зал з трьома борцівськими килимами. У тернопільських спортзалах є лише по два килими.

Допомагати новоствореній Федерації обіцяє і тренер Віталій Ліщинський, вихованці якого вже здобувають нагороди на Всеукраїнському рівні.

- Ми – тренери можемо лише передавати свій досвід молодим спортсменам та виховувати їх, - каже він . – Талановиті діти у нашому краї є, але з ними потрібно постійно працювати. Щоб досягнути певних результатів потрібно чимало часу та найголовніше терпіння.

До речі, під час установчих зборів Федерації греко-римської боротьби нагородили новоспечених чемпіонів України з цього виду спорту – Андрія Антонюка та Олександра Новачка. З рук віце-президента Степана Трояна вони отримали грошові премії у розмірі 10 тис. гривень. Відзначили премією і тренера спортсменів Віталія Ліщинського.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up