"Проти нас воює еліта російської армії та бандити", - бійці з аеропорту

"Проти нас воює еліта російської армії та бандити", - бійці з аеропорту
Бійці, які приїхали до Тернополя з зони АТО, 21 листопада розповіли про те, що насправді відбувається Сході та проти кого вони воюють.

Боєць з 5-го окремого батальйону добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Юрій Заблоцький та боєць з 54-го Прутсько-Померанського окремого розвідувального батальйону (добровольчий курінь УНСО - прим. ред.) Володимир Грицина повернулись додому на ротацію та підлікуватись. Юрій - один із "кіборгів", які захищали донецький аеропорт. Володимир - учасник боїв в зоні АТО в районі Маріуполя.

Усе - як у фільмі "Сталкер"

- Фільм "Сталкер" бачили? От і в нас там так само, немає жодного дня без обстрілу, - каже Юрій Заблоцький. - Буває страшно, але на наші рішення цей страх не впливає.

За словами бійців, добровольчі батальйони живуть лише завдяки волонтерам, оскільки вони забезпечують їх всім необхідним. 

Відео дня

- Все тримається на волонтерах, - каже Юрій. - Вони вже навіть примудрились на військовий техніці заїжджати у Піски. Взагалі, якщо перекласти "добровольчі корпуси" з англійської - це волонтер. Тобто виходить, що волонтери воюють з Путіним. 

Серед місцевого населення на Сході є багато людей, які підтримують бійців та дякують їм за те, що вони роблять.

"Бандити вже воюють між собою"

Тих, проти кого воює українська армія та добровольчі батальйони, бійці називають елітою та бандитами.

- Наших ворогів ми бачимо в біноклі, там і армія, і бандити, - каже Володимир Грицина. - Бандити, які вже воюють між собою. Я думаю, що це ще гірше, ніж регулярна армія. Бо в регулярної армії все просто, вони мають ворога і мету. А бандити - це страшно, їх просто потрібно знищувати. 

Під час боїв на донецькому аеропорті, до добровольців багато хто навідувався з російської армії. 

- На нас фактично кинули еліту російський військ, - розповідають бійці. - Стосовно перемир'я. Йде те перемир'я і все одно відбуваються атаки. Вони нас дістануть, а потім вже самі кажуть давайте три години перемир'я, бо нам треба вивезти трьохсотих.  

Як кажуть самі бійці, у зоні АТО дуже страшно, але щоб це заставило їх відступити чи ще щось, то цього не буде точно. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up