Партнер рубрики Події

Шкода, що Тернопіль це втратив (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Шкода, що Тернопіль це втратив (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
Ловлю себе на думці, що виглядатиме так, ніби я колишній Тернопіль люблю більше, ніж сучасний. Ні, моє рідне місто назавжди залишиться найкращим! Воно не стало гіршим. Воно стало іншим.

Люди колись мали більше вільного часу. Ритм життя був набагато повільнішим. Вийти у вихідний всією родиною до Центру чи у парк було традицією. Особливо вабили фонтани. Саме біля них усі любили фотографуватися. Серед дитячих фото сама маю до десятка таких. Причому міські фотографи (апарати колись були дорогим задоволенням, їх мали одиниці – не те, що тепер, - прим. авт.) колись стояли переважно у скверику на бульв. Т.Шевченка. Тому більшість старих знимок тернополяни мають саме з того місця. Натомість фонтан із лебедями, який прикрашав скверик біля театру, на фото потрапляв набагато рідше. Але я чомусь досі добре його пам'ятаю: на білих лебедів вода спадала із рожевої чи то бежевої чаші...
Днями син поділився, що бачив цікаві фото. Хтось із його друзів "вКонтакті" виставив у себе на сторінці знимку старого фонтану зі Ставу. Серед дітей, які не бачили той водограй у дії, це спричинило бурхливе обговорення.
- Дивлюся тепер на новий фонтан і порівнюю. Таких струменів старий водограй мав кілька десятків! – емоційно описував Сашко. - А основний - бив на висоту кілька десятків метрів. Шкода, що я цього "на живо" не бачив. Тобі пощастило... 
А за чим жалкуєте ви? Що таке Тернопіль втратив, чого не відновити? Що назавжди залишилося у вашій памяті, але нині є лише на фото? Поділіться з нами.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Anonymous

    Менї не подобаються новї фонтани якї реставрували в центрї мїста.Старї фонтани були набагато гарнїші їх потрібно було просто відреставрувати.Зіпсувала наша влада старі фонтани.
  • Anonymous

    http://uk.wikipedia.org/wiki/Єзуїтський_костел_(Тернопіль) - ще один варіант "загубленої" історії. А за цей і Паафіяльний костел, тобто за їх знищення можна подякувати радянській владі, якій "сильно мішали" два великих релігійних обєкти в самому центрі міста..

    Anonymous reply Anonymous

    а Єзуїтський навіть нема шо відновлювати! Будівля є, все є. Купол і дзвеницю на дах швейки поставити і буде вам костел. А, ну і + внутрішнє оздоблення!

    Anonymous reply Anonymous

    Люди втратили моральність, відповідальність і збайдужіли. Оскільки нікому немає діла до чистоти і краси в місті, а більшість людей думає про гроші та свої закрома то місто перетворилось в велику барахолку де продають совість, честь, професіоналізм, голоси і в кінці кінців душі. Погляньте які красиві нові будинки коли вони ще будуються на Коновальця і глянти які вони стають жахливі коли збудовані з різнокольоровими та різновимірними вікнами, балконами, а прибудови місто перетворили на хаос. І залишилось у місті тільки драмтеарт, катедра, надставна церква, і дворик в інвентарбюро, а далі руїна від партачів архітекторів, скульпторів і інших грошолюбивих псевдоталантів.
  • Anonymous

    Ая згадую ,де були дерева , які так прикрашали Тернопіль.Біля комерцтехнікуму були верби, на вул Шептицького зелені насадження аж просяться, на вул. Ш. Руставелі був скверик де зараз Новоапостольська церква(хтось бачив щоб хтось туди ходив).На парк Нацвідродження з усіх кутів наступають заправки, церкви , будови.А що зараз із парком який заклали в 2000 році навпроти 11 школи, там тільки розростаються гаражі.
  • Anonymous

    Відновити костел це ви класно придумали, але з огляду на те що наша влада не може нормально латку на дорозі вліпити, то думаю що це може бути небезпечно для життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:25 У Забражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up