Національний банк України спростовує неправдиву інформацію в ЗМІ щодо діяльності ПАТ КБ “Приватбанку” (новини компаній)

Стосовно неправдивої та провокативної інформації в ЗМІ щодо ПАТ КБ “Приватбанк” Національний банк України заявляє таке.

Клієнти та партнери банку не мають підстав для занепокоєння у зв’язку з поширеною недостовірною інформацією стосовно діяльності зазначеної фінансової установи. ПАТ КБ “Приватбанк” є стабільно працюючим системним банком з професійним менеджментом, виконує нормативи та вимоги регулятора, має затверджений план докапіталізації та  підтримку з боку акціонерів. У своїй роботі ПАТ КБ “Приватбанк”  дотримується відповідних норм щодо безперебійного обслуговування клієнтів. Крім того, регулятор здійснює постійний моніторинг наявності та достатності  ліквідних коштів банку.

На сьогодні ПАТ КБ “Приватбанк” є системно важливим для фінансової системи та найбільшим ощадним спеціалізованим банком, адже його ринкова частка за вкладами населення становить більше 26%. З огляду на це Національний банк продовжуватиме за необхідності підтримувати цю фінансову установу, у тому числі шляхом надання кредитів рефінансування. Рефінансування буде спрямоване на виконання зобов’язань перед фізичними особами. 

“Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності лише платоспроможним банкам, що дотримуються вимог законодавства. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість, підтверджену провідними міжнародними компаніями-оцінщиками”, – наголосив перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук.

Відео дня

З огляду на вищезазначене Національний банк України закликає ЗМІ та громадян не піддаватися на інформаційні провокації, сутність та походження яких наразі вивчається відповідними органами.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up