У Варшаві провели марш у підтримку Майдану і воїнів АТО

У Варшаві провели марш у підтримку Майдану і воїнів АТО
Кількасот українців та поляків провели Марш Солідарності із Україною в неділю, 23 листопада, у середмісті Варшави. Захід присвятили до річниці Майдану.

Була серед учасників маршу і тернополянка Оксана Чуйко. Дівчина зараз проживає у Польщі, однак використовує майже кожну нагоду, аби підтримати Україну.

- Віднедавна я живу у Варшаві, але як би банально це не звучало, моє серце завжди з Україною, — розповідає тернополянка. Я пішла на це дійство, аби підтримати мою рідну державу. Тим паче, що на марші ще й збирали допомогу воїнам АТО та сім'ям постраждалих під час війни на Сході України.

За словами дівчини, до таких акцій приєднується дуже велика кількість польської молоді.

Відео дня

- Сама я прийшла із коханим та друзями, - розповідає Оксана, - але насправді у Польщі є дуже багато людей, яким небайдужа доля нашої країни. Навіть якщо вони не мають до України безпосереднього відношення.

Колона активістів пройшла центром польської столиці до посольства України, де запалили свічки під дошкою пошани загиблим під час Революції Гідності. До активістів приєдналися також представники польського Сейму.

До речі, у п'ятницю, 28 листопада,  в Варшавському українському домі відкриють виставку робіт тернопільського фотографа Віктора Гурняка, який загинув в АТО 19 жовтня.

А в середу туди приїде Руслана та сотник Майдану Володимир Парасюк. Будуть розмовляти із молоддю на тему, чи не повторить Євромайдан долі Помаранчевої революції.

 

Ірина Небесна, 098-950-56-57

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up