Молоді тернополяни закликають змінювати владу і піднімати економіку

Молоді тернополяни закликають змінювати владу і піднімати економіку
У житті держави та кожного з нас є свята, що мають окреме місце в наших серцях і душах. До таких, без сумніву, належить День незалежності України.

Ця дата - символ волелюбності та незламності українців, зокрема і тернополян. Власне, наше місто - один із П'ємонтів незалежності. Чимало тернополян виношували ідеї суверенності, на нашій славній землі виросло та сформувалося чимало національних героїв, тут творили сотні культурних, політичних,  наукових та духовних діячів.
ТРЕБА ЗМІНИТИ КУРС
Якою ж сприймають теперішню Україну молоді люди, які народилися після проголошення суверенності держави? Які вони бачать проблеми та які пропонують рішення? Саме це і з'ясовував напередодні святкування 18-ї річниці Незалежності кореспондент "20 хвилин".
- Держава зараз далеко не в найкращому становищі, - каже студентка медичного університету Анастасія Коваль (17 р.). - Це спричинене не тільки світовою економічною кризою, а й політичною боротьбою, що триває у верхівці влади. Її зміна, як на мене, стане першим кроком до становлення європейського порядку в Україні.
Незадоволена нестабільністю в державі студентка педагогічного університету Христина Маличок (17 р.). Дівчина теж вважає, що єдиний вихід - змінити верхівку влади. Але, зважаючи на теперішні економічні процеси, на думку Христини, - це невигідно економічно.
- Щоб уникнути нестабільності, врятувати нашу державу від тієї скрути, в якій вона перебуває, потрібно замінювати старих керівників на молодих, перспективних і незаангажованих людей, - пропонує студентка медуніверситету Зоряна Сабат (17 р.).
Критичною ситуацію в Україні вважає і студентка медуніверситету Іванна Чобанюк (17 р.). Мовляв, це помітно у всіх сферах життя.
- Як на мене, ми нічого не доб'ємося, поки не змінимо економічний курс держави, - каже дівчина. - Усе має бути спрямованим на відновлення національної економіки. Лише тоді нас сприйматимуть серйозно, відтак почнуть з Україною рахуватися.
ДОБРЕ ЛИШЕ БАГАТИМ
Найбільш неприємним моментом у сьогоденні України для студентки педагогічного університету Наталії Таращук (17 р.) є те, що в теперішні складні часи наші політики продовжують сваритися, бо не можуть домовитися між собою. Як наслідок - люди відчувають себе некомфортно у власній країні. Тому й "процвітає" заробітчанство. Однак воно несе із собою чимало негативів: руйнуються сім'ї, діти залишаються без батьківської ласки і турботи. Адже грошима цього не заміниш.
- Варто також звернути увагу на актуальну сьогодні тему - президентські вибори, - каже Наталія. - Можливість брати участь у цих політичних перегонах тепер мають лише олігархи та їхні "протеже". Адже внесок від кандидата у президенти зріс до двох з половиною мільйонів гривень. Думаю, поки ще не пізно, варто реформувати виборчу систему, що діє в нашій країні.
Натомість студент економічного університету Руслан Дишкант (17 р.) вважає, що Україна до свят іде з цілим "кошиком" проблем.
- Спад виробництва, інфляція, безробіття, енергетична криза... Цей перелік можна продовжувати, - каже юнак. - Національна продукція неконкурентоздатна на світовому ринку. Аграрна система занепала. Через недосконалість експортно-імпортної системи українські господарства не здатні збувати продукцію за кордон, якою б якісною вона не була. Втім, усе це спричинила бездіяльність наших політиків.
БРАКУЄ ФІНАНСУВАННЯ
Студентка "Львівської політехніки" Тетяна Бай (17 р.) має схожу думку щодо можливості виходу України із економічної кризи.
- Біда в тому, що чиновників цікавить лише власна кишеня, а не долі звичайних українців, - каже дівчина. - Коли проголошували незалежність, сфера обслуговування населення, "комуналка" не були ще в такому жахливому стані, як тепер.
Основна причина всіх проблем, на думку Тетяни, - недостатнє фінансування цих галузей і на рівні держави, і на рівні місцевої влади.
Втім, як ці молоді люди песимістично не оцінювали б сьогодення України, вони все ж не хотіли б виїздити за кордон, бо найкращою країною вважають ту, де народилися і виросли. Аби працювати згодом на користь саме своєї держави, вони й вступили цього року до вузів.
- Хотілося б, аби серце кожного українця наповнювалося гордістю за свою державу та рідне місто, прагненням до єдності та порозуміння, - продовжує Тетяна Бай, - а плідна праця була надійною запорукою щасливого майбутнього кожного з нас і всієї держави загалом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    тема дійсно цікава і глибока: як сприймають Україну ті, що життя за совка не знають, тобто тінейджери і двадцятирічні
  • Anonymous

    Які то студенти їм по 17 років їх тіки приняли, але ні на одній парі вони навіть не були! Такі розумні вони що ппц, і так всі то знають, а вони переливають с порожнього в пусте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up