Піст на носі: чи варто утримуватися від їжі, музики, розваг та навіть інтиму (запис прямої трансляції)

Піст на носі: чи варто утримуватися від їжі, музики, розваг та навіть інтиму (запис прямої трансляції)

З 11 березня починається Великий піст. Триватиме він до 27 квітня. Як правильно поводити себе в цей період, чому і від чого конкретно варто утримуватися, розповімо під час прямого ефіру на сайті «20 хвилин».

Піст – це відмова не тільки від певної їжі, але й від усіх шкідливих звичок і веселощів. Це – час каяття, роздумів і молитви. Церква закликає утримуватися від вживання м’яса, молока, яєць і риби. Та головною метою цього, як і інших постів, є не лише фізичне, а й духовне очищення людини. Тому просто відмова від тваринної їжі не є головною метою посту.

Чи забороняється в піст відвідувати розважальні заходи, слухати музику, дивитись фільми  та що кажуть священики на рахунок інтиму, - про це ви дізнаєтесь від гостей ефіру.

Початок – 7 березня на сайті «20 хвилин» о 16.15. Не пропустіть – буде цікаво!

Відео дня

У коментарях до цього тексту можете ставити свої питання. Нецензурну лексику та образливі слова видалятиме модератор сайту.

Коментарі (9)
  • Віка

    Володя ти молодець, класно сказано!

    Саша Дідух reply Віка

    Володимир Сова ніякий не молодець. Він дуже хоче показати , що він постить ради віри Христової, але разом з тим порушує усі десять заповідей  Божих. Він належить до секти, яка поклоняється ідолу Крішні. В цій секті вважається, що їсти м'ясо і рибу-це їсти смерть, а курячі яйця-це менструація курки. Але вегетаріанство під керівництвом В.Сови-це лише вершина айсберга, насправді від його вказівок людина повністю деградує, стає сумною, замкнутою, занедбує свій зовнішній вигляд, втрачає друзів та родинні зв'язки.Уже є реальні люди ,які постраждали від його "доброти".
  • Віка

    Теж хочу принаймі на час посту відмовитись від вживання м'яса
  • Саша Дідух

    Чи відомо о.Сергію та ведучій сайту "20 хвилин", що вегетаріанець Володимир Сова насправді не є християнином, а являється одним із організаторів секти МОСК(Міжнародне об'єднання свідомості Крішни). Під прикриттям йога-студії "Нітайгор" агітує молодих людей до постійного вегетаріанства, відмовлятися від християнської віри, молитися на чотках ідолу Крішні, слухати мелодії матр, відрікатися від попереднього життя, змінювати роботу на гіршу, залишати сім'ю, виконувати тільки його вказівки.
  • тарас

    головна мета посту це перемогти чревобєсіє - чревоблудіє - чревонеістовство
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up