Партнер рубрики Наше минуле

«Шукаю дерев'яну церкву»

«Шукаю дерев'яну церкву»
Дерев'яна церква, у фундаментах якої, за словами Тані Кляйн, мають бути заховані сувої Тори
«Агов, привіт, Володимире. Я буду рада, якщо ти напишеш мені. Маю стару картину дерев'яної церкви, котра, як припускаю, може бути в Тернопільській області. Я шукаю її, мій е-мейл... Дякую тобі дуже».

Такого листа я отримав нещодавно від жительки Балтимору в США Тані Кляйн. Жінка надіслала світлину із церквою, вірніше, з її фрагментом. Також розповіла драматичну родинну історію.
«Мій прадід Мойсей Маєр Фінкельштайн народився у Бродах, а потім жив у Буковсько в Польщі. Думаю, він там помер або був знищений під час Голокосту. Мене назвали на честь його дружини Тані», - пише жінка.
Мойсей Маєр Фінкельштайн служив у синагогах, а от церкву, або ж монастир, його правнучка шукає через те, що, за її інформацією, прадід перед смертю передав священні сувої Тори (Старого Завіту - авт.) християнським священикам, і ті заховали реліквію під фундаментами храму.

«Я дивилася в Інтернеті церкви в Галичині, околицях Тарнова і Сянока», - продовжує вона.
Також пані Кляйн зверталася до кількох експертів, котрі вивчають храми, одначе ніхто не спромігся допомогти їй.
Отож, якщо ви колись чули від рідних або близьких історію про сувої Тори, заховані десь у церкві, і хочете допомогти Тані Кляйн виконати її родинний обов'язок, напишіть на [email protected]. Ми обов'язково сконтактуємо з вами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up