Збирають історії та легенди про визначні місця Тернополя

Збирають історії та легенди про визначні місця Тернополя

Про початок  збору історичних даних, які стосуються визначних місць та об’єктів Тернополя, оголосив туристично-інформаційний центр міста. 

 

Часто люди проходять повз визначної пам’ятки і  не здогадуються, які цікаві події та особистості з неї пов’язані. Лише в пам’яті старожилів та в міській міфології зберігаються які-небудь відомості про архітектурні споруди та знамениті, у минулому, місцини. кажуть у Туристично-інформаційному центрі.

Організатори просять долучатися до проекту усіх, кому відома інформація про незвичайні об'єкти старовини, яким приділяють мало уваги. Також цікавлять історії вулиць, будівель, місця проживання видатних осіб, інформація про парки та старі дерева тощо.

- Якщо назбираємо достатньо матеріалу, - говорить  голова центру Тарас Ковальчук, - опублікуємо його у вигляді буклету чи путівника. Кожна людина, яка поділиться з нами інформацією, буде згадана як автор/інформант, і її прізвище буде під матеріалом.

Відео дня

Крім відомостей про матеріальні пам’ятки, цікаві ініціаторам і легенди та усні свідчення по історії Тернополя.  Для талановитих людей також знайдеться заняття  - можна написати казку про Тернопіль, або про окремий період його історії. Усі отримані матеріали будуть  у вільному доступі в Туристично-інформаційному центрі. також їх опублікують на  сайті http://vse.te.ua.

Більше дізнатися про проект, та заповнити форму для відправки данних можна тут: http://vse.te.ua/uk/blog/57_.html  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up