Партнер рубрики Події

Будувати на перехресті Миру-Дружби не будуть!

Будувати на перехресті Миру-Дружби не будуть!
Активність громади та публікації в пресі, зокрема й в газеті "RIA плюс", зробили своє — виконавчий комітет міської ради скасував містобудівні умови і обмеження щодо будівництва за адресою Миру, 4В (стоянка та частина скверу).

Іншими словами, орендаря ділянки ТОВ "Акваріум-1" позбавили права будувати там будь-які об'єкти. Направду такий підхід міської влади тішить – мерія прислухається до громади. Сподіваємось, в перспективі, не з'являться інші містобудівні умови. А якщо і з'являться (приміром ті, в яких будова не зачіпатиме скверу – авт.), то лише після обговорення з громадою.

"Враховуючи суспільний резонанс, спричинений будівництвом готельно-розважального комплексу з автомийкою самообслуговування, також звернення громадян, що оточують місце будівництва, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 5 Закону України «Про основи містобудування», виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:

1.Містобудівні умови та обмеження від 07.12.2012 р. №215 забудови земельної ділянки за адресою вул. Миру, 4в на будівництво готельно-розважального комплексу з автомийкою самообслуговування (замовник ТОВ «Акваріум-1) – скасувати." - йдеться в рішенні виконкому.

Відео дня

Детальніше про орендаря та будівельні наміри читайте в нашому розслідуванні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Сьогодні на стоянці працює екскаватор. Попереднє рішення скасовано?
  • Олег Фостяк

    Можу добавити, що це рішення є програшем громади, адже тепер судитись з забудовником по цьому питанню зможе тільки міська рада, а це та сторона котра зацікавлена у продовженні будівництва. Після, наперед відомого законного рішення суду забудовник буде прикритий судовим рішенням.
  • Василь Будзик

    Погоджуюся з Олегом Фостяком. На всіх земельних ділянках де було скасовано містобудівні умови та обмеження будівництво успішно продовжується. "Свободівська" схема по окозамилюванні тернополян успішно працює.
  • Олег Фостяк

    Не тіште себе цим рішенням, адже воно складено спеціально неправильно з метою приспати громаду, як на вокзалі. У преамбулі рішення мало бути записано так: враховуючи невідповідність плану зонування території міста Тернополя Генеральному плану м. Тернополя, що суперечить Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", МВК вирішив: звернутись до міської ради з метою прийняття рішення щодо скасування плану зонування території м. Тернополя в частині земельної ділянки під будівництво цього об'єкту архітектури. Усі рішення про надання вказаної земельної ділянки визнати нечинними. Скасувати реєстрацію земельної ділянки. Тоді і містобудівні умови не треба буде скасовувати адже за законом вони чинні до завершення будівництва, що завтра буде підтверджено судом цілком законно, але без землі містобудівні автоматично стають нечинними. От це уже буде перемога.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up