Партнер рубрики Події

Із трьох соцмаршруток приїджає лише дві "зелені" (ОНОВЛЕНО)

Із трьох соцмаршруток приїджає лише дві "зелені" (ОНОВЛЕНО)
Тернополяни не вперше скаржаться на соціальні маршрутки, точніше на їхню відсутність. То вони пропадають, то просто не доїжджають до зупинки.

- Часто так буває, що стою на зупинці і через додаток “detransport” на телефоні дивлюсь, коли має приїхати маршрутка, - говорить тернополянин Анатолій Гриць. - І дивує, коли наче має приїхати “зелена” маршрутка, тобто соціальна, а приїжджає звичайна. Або ще краще - соцмаршрутка просто зникає із маршруту. Вже не раз так було, що дивлюсь по карті на сайті, що нібито вона їде, а після оновлення сайту її вже немає.

З такою скаргою у редакцію 20minut.ua звернувся читач. Ми вирішили ще раз перевірити, чи насправді по Тернополю їздять соціальні маршрутки-“невидимки”. Отже, 17 липня, після обіду (близько 16.40) журналіст 20minut.ua очікувала на соціальні маршрутки на зупинці у Центрі біля бібліотеки. В той час на сайті "Транспорт Тернополя" на зупинку мала приїхати соціальна маршрутка №6.

Через дві хвилин на зупинку приїхала справді “зелена” маршрутка №6.

Відео дня

Через 10 хвилин (16.55) журналіст стояла на зупинці біля Залізничного вокзалу у сторону “Шостого”. На сайті було вказано, що на зупинку повинна приїхати 22 соціальна маршрутка.

І справді, за кілька хвилин журналіст побачила “зелену” 22-у.

Згодом (о 18.10) журналіст знову повернулась на зупинку біля бібліотеки. В той час на сайті на зупинку мала приїхати соціальна "25-ка".

Однак поки я спостерігала за її рухом на сайті все було гаразд, а через 2 хвилини після оновлення сайту “зелена” маршрутка №25 зникла. Натомість додаток на телефоні вказував на те, що на дану зупинку через 5 хвилин повинна приїхати та ж 25 маршрутка, але у звичайному режимі. Так і сталось.

Куди діваються соціальні маршрутки за кілька хвилин до прибуття на зупинку і чому вони перетворюються на звичайні - пояснив начальник управління транспорту та зв'язку Ігор Мединський. За його словами, на липень-серпень потік пасажирів зменшується близько на 30% і на цей період кількість громадського транспорту зменшується. 

- За цей час потрібно відремонтувати маршрутки, переварити кузови, перестелити підлогу, - говорить Ігор Мединський. - Підготувати їх до осінньо-зимового сезону. Тому, якщо за графіком мала бути би соціальна маршрутка,а приїжджає звичайна, то цілком можливо, що водій соціальну маршрутку поставив на ремонт. А на маршрут виїхала інша. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • фіфіф

    Цікава позиція в пана Мединського
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 На Тернопільщині 3-4 травня надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up