На майдані Незалежності – тисячі людей

На майдані Незалежності – тисячі людей
Тисячі прихильників укладення угоди України з Євросоюзом про асоціацію зібралися увечері 22 листопада на майдані Незалежності. Люди стоять надворі попри дощ.

Учасники акції протесту – жителі різних областей. Є на головному майдані країни і тернополяни.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Я знаю, що точно приїхало на майдан зо 30 тернополян. Але насправді, думаю, більше. Мені ж про всіх невідомо, - говорить депутат Тернопільської міськради Олег  Вітвіцький. – Ми запланували їхати сюди, як це не дивно буде звучати, ще 30 жовтня. Річ у тому, що ми долучилися до кампанії зі збору підписів за Єврореферендум і саме 22 листопада, у день річниці Голодомору, збиралися їхати у Київ, щоб вручити владі ці листи.

{photo_gallery id=1805|}

Але події випередили плани тернополян і поїздка отримала іншу мету – протест проти дій влади.

- Ми готові тут бути, доки треба і не вагалися щодо того, чи їхати, - говорить тернополянка Орися. – З поселенням проблем немає, адже є знайомі, друзі-кияни.

Майдан-2013 лише зовнішньо подібний до Помаранчевого Майдану, говорять тернополяни, яких ми зустріли на акції. Мовляв, 2004-й рік уже не повторити. Тоді було більше ейфорії, а тепер відчутніші тони протесту і наміри народу таки вплинути на дії влади, говорять учасники тернопільської групи на майдані.

Вчитель із Тернополя Іван Ковалик – також 22 листопада увечері стоїть на майдані Незалежності. Він долучився до збору підписів за євроінтеграцію України.

- Як тільки почули про відмову від угоди про асоціацію, вирішили їхати на Київ, - каже чоловік. – Добиралися без перешкод.

Іван запевняє, що хоча частина його знайомих поки зайняла вичікувальну позицію, але багато таких, хто уже збирається до столиці.

- Треба, щоб якнайбільше людей їхали сюди, - говорить пан Ковалик.

Ще один тернополянин на майдані – Сергій Волянюк.

- Я не хочу жити в об’єднанні, яке обирає неприродні для українців цінності. Хочу вільно їздити у Європу, - розповідає цей тернополянин про мотиви участі у Майдані-2013.

Теперішній вибір влади чоловік вважає неправильним.

- Їхній вибір, думаю, це зрада інтересів українського народу, - пояснює Сергій Волянюк. – Тим, хто вагається, чи їхати у Київ, раджу таки взяти рюкзачок, дощовик чи парасольку, і вийти на майдан у Тернополі, аби підтримати нас, які тут – на майдані Незалежності.

Тернополяни, як і тисячі інших співгромадян, планують бути на майдані цілу ніч. Наразі перед людьми виступають лідери опозиції. Але партійних прапорів, як і анонсували, немає. Біля протестувальників чергують працівники міліції. 

До речі, велику акцію протесту планують у Києві на 24 листопада. Початок – о 12.00.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Якщо нинішня влада з опосрицією не спроможеться до Євроінтеграції, то це зробить завтрашній Президент- Кличко.
  • Anonymous

    24 листопада о 18.00 на Театральному майдані! Збираємся всі небайдужі українці!!! Покажемо приклад із себе - студентів! Беремо побільше національної символіки і стояти за УКРАЇНУ до кінця!!!!СЛАВА УКРАЇНІ!
  • Anonymous

    Цирк уродов.
  • Anonymous

    В черговий раз на..бав нас Янукович.Що ще від зека можна було чекати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up