Партнер рубрики Події

На Миколая зробили подарунки вихованцям дитбудинків Тернопілля

На Миколая зробили подарунки вихованцям дитбудинків Тернопілля
Учні двох дитячих будинків Теребовлі отримали подарунки 16 грудня до свята Миколая. Під час концерту глухі діти танцювали та співали пісні завдяки жестів.

Учні двох дитячих будинків Теребовлі отримали подарунки 16 грудня до свята Миколая. Під час концерту глухі діти танцювали та співали пісні завдяки жестів.
? У нашому закладі навчається 101 дитина, які мають вади слуху, - розповідає директор Марія Кацан. - В тернопільській області навчати глухих дітей ніхто не береться. Ми зараз даємо дітям робітничу професію: оператор комп’ютерного набору, кравець.
Директор розповідає, що такім дітям дуже важко навчатись, але не дивлячись на вади слуху, вони мають чим похвалитись. Учні цієї школи займають призові місця у спорті: вільна боротьба, футбол.
? На даний час ми маємо нашу ученицю, яка закінчила київський педагогічний інститут і працює вчителькою, - розповідає пані Кацан. - Сьогодні у нас відбулось свята, яке готували наші діти. Ми привчаємо дітям наші традиції, недавно святкували вечорниці.
Також підготували концерт діти Теребовлянської обласної гімназії-спецшколі-інтернаті. У закладі навчаються 416 дітей, половина з них це діти з потологією зору.
? Я співала на концерті, а потім нам дарували подарунки, я отримала солодощі, – розповідає учениця інтернату Галина Стребицька.
 ? Я думаю, що кошті мають бути спрямовані на саме такі заклади, - каже голова обласної адміністрації Олексій Кайда. - Діти, які з вадами потребують найбільшої опіки.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up