Партнер рубрики Події

Павуків тернополянин лякатиме овечою шкурою

Павуків тернополянин лякатиме овечою шкурою
Близько тисячі кілометрів пустелями і горами Казахстану проїде тернопільський велосипедист 27-річний Олександр Рибаков.

Уся подорож триватиме місяць. Тільки поїздом в одну сторону, до місця мандрівки, турист їхатиме чотири дні. Проїзд тернополянин здійснить разом із командою українських велосипедистів.

— Саме на велосипедну поїздку передбачено 22 дні, — розповідає колега велосипедиста по облтурклубу Володимир Горон (27 р.). — Команда стартує з форту Шевченково, де відбував свою каторгу Великий Кобзар і, проїхавши плато Устюрт, фінішує знову в Шевченківських місцях.

Відео дня
>Спеціально для цієї мандрівки велосипедист купив собі великий велобагажник, адже подорожувати запланували малолюдними місцями, де докупити продуктів практично немає де. Для того, щоб можна було везти багато вантажу, велосипедист спеціально підсилив свій багажник. Додаткові кріплення для вантажу тернополянин зробив і на передній вилці велосипеда.

— Спереду Олександр буде везти дві трилітрові пляшки з водою, — розповідає Володимир Горон. — Адже маршрут подорожі пролягає через пустельні райони, де воду можна буде набрати тільки в кількох місцях. Загалом із собою щодня кожен роверист везтиме по 10 літрів води.

Додаткового вантажу, окрім їжі і води, додає маса потрібного для походу одягу. Погода в цей час мінлива. Може бути як спекотно, так і морозяно – відповідно, на своєму багажнику кожен везе одяг на всі сезони.

Спеціально везуть із собою роверисти і шматки овечої шкіри.

— У пустелях Казахстану водяться отруйні павуки Каракурти і кобри Ефи, — пояснює Володимир Горон. — Їх укус може бути смертельним для людини, а єдиним простим і надійним захистом від них є овеча шерсть. Павуки і кобри бояться запаху овець, адже ті, проходячи отарами, просто топчуть їх.

Повернутися з поїздки велосипедист планує наприкінці квітня. Якщо вся подорож складеться так, як планують, тернополянин зарахує собі в актив велопоїздку 5-ої, найвищої, категорії складності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    ОГО!!! ну ти Сашко і дає...! успіхів і щасливої дороги
  • Anonymous

    На превеликий жаль державним мужам не потрібна здорова молодь. Бабло краще збивати на наркоманах та алкоголіках. Та й виборчі голоси завжди можна поміняти на пляшку чи дозу...
  • Anonymous

    Удачі!

    Anonymous reply Anonymous

    повідомлення з мандрівки: 7.04.2009 " Все супер. Обгоріли руки, ніс. Вночі холодно. Купалися в морі. Степ, верблюди, вівці. Зв'язку довго не буде"
  • Anonymous

    СУПЕР! МОЛОДЧИНА! потрібно культивувати в нашому суспільстві активний відпочинок! Удачі тобі і щасливого повернення! Нехай зробить фотографії, І НАПИШІТЬ СТАТТЮ ПРО ПОДОРОЖ!

    Anonymous reply Anonymous

    класссссссссс!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up