Партнер рубрики Події

Побитий студент із Кременця ще в комі. Від поліції новин мало

Побитий студент із Кременця ще в комі. Від поліції новин мало
Архів редакції. Батьки Віталія - Людмила та Володимир Заяць кажуть, що самі телефонували до слідчого, аби дізнатись якісь новини. Однак нічого нового не почули.Також батьки кажуть, що свідки почали змінювати свої свідчення
Досі перебуває в комі 19-річний Віталій Заяць, а його батьки не отримали відповідей від правоохоронців, що ж сталось із сином. У поліції стверджують, що чекають результатів судово-медичної експертизи.


Результати експертизи будуть орієнтовно за місяць - її лише починають робити.

– Нічого не змінилось. Син у комі. Щоправда, тепер у третій міській лікарні Тернополя, – пояснює мати Віталія, Людмила Заяць. – Перед святами сина виписали з реанімації обласної лікарні і перевели у міську. Певний час він навіть дихав самостійно. Тепер знову на апараті штучної підтримки, бо поки був без нього, організм виснажився. Ми вже стільки пережили! Вдома з того часу не були (живуть у Львівській області – прим. ред.).

 Нагадаємо, наприкінці листопада у редакцію звернулись батьки 19-річного студента. Вони повідомили, що їхній син потрапив до лікарні. Причому за дивних обставин – лікарі повідомили, що хлопець в алкогольній комі. Мовляв, напився і впав. Однак коли він прийшов до тями, що неможливо при згадуваній комі, то повідомив, що його побили. Як виявилось згодом, у Віталія – у кількох місцях проламаний череп. Однак районні лікарі, коли потерпілий був у лікарні, лише поставили крапельницю. В обласному медичному закладі медики підтвердили батькам, що отримати такі травми під час падіння неможливо.


 Місцева поліція провадження не відкривала, мовляв, підстав для цього немає. І лише після звернення батьків до керівництва обласної поліції справа зрушилась з місця – дані внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почали з’ясовувати обставини травмування студента. Про це ми писали у статті «Поліція каже, що п’яний студент сам впав і проламав череп, а батьки, - що його побили» у статті від 1 грудня.

Що ж змінилось за цей час, чи з’ясували нові подробиці та обставини, ми поцікавились у батьків та у поліції.

– Ніхто до мене не телефонував, нічого не питав, – каже пані Людмила. – Сама днями телефонувала слідчому, сказав, що вийшов з лікарняного. Сину не краще. Раніше в обласній лікарні, у реанімації, день лікування обходився у 4000 грн. Зараз щодня йде понад 2000 грн. Допомагали родичі, знайомі. На що далі сподіватись - не знаємо. Наскільки чули, свідки вже нібито змінюють свої покази.
У Кременецькому відділі поліції кажуть, що над справою працюють і про її хід батьків інформують.

– Я ж казав батькам, що чекаємо результатів судово-медичної експертизи, – розповідає слідчий Олег Дячук. – Лише після їх отримання можна буде говорити, внаслідок чого хлопець отримав травми – падіння чи побиття. Експертизу починають робити із 20 січня. Адже нам потрібні були оригінали документів з лікарні для проведення цієї експертизи, а ми усіх не мали. Триватиме вона близько місяця.

Як допомогти
На лікування Віталій Зайця, як ми писали вище, батьки витрачають чималі суми. Охочих допомогти родині просять переказути кошти на картку у “ПриватБанку” 4149 4378 0638 6148 – Заяць Людмила Василівна.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up