Партнер рубрики Події

Принесіть використані батерейки!

Принесіть використані батерейки!
Відповідальне ставлення до природи і довкілля – один з базових принципів існування європейського суспільства. Ми ж його частина, правда?

Якщо правда, то давайте спільно допоможемо екології. Почнем з малого – з використаних батерейок. Адже вони – справжня отрута для води чи грунту. Згідно з дослідженнями німецьких вчених, одна "пальчикова" батерейка здатна отруїти хімічними сполуками та важкими металами грун в радіусі 17 метрів. А елементи живлення ми "споживаємо" тисячами.

- Внас є домовленість з львівським підприємством, котре займається утилізаціїю використаних батерейок, без шкоди здоров'ю, - розповідає громадський активіст Павло Бойко. - Тому ми закликаємо тернополян нести використані батерейки в пункти збору, які органузували по місту. Це ж не важко, зібрати декілька батерейок і віднести їх по дорозі на роботи чи під час прогулянок містом. Не викидайте їх у смітник!

Такі маленькі кроки до особистої відповідальності в перспективі змінять наше суспільство.

Відео дня

- Це не утопія і не припущення, - каже заступник голови міської "Самопомочі" Олег Нитка.- Колись психологи провели неймовірно показовий експеримент, який отримав назву "теорія розбитих вікон". Суть проста: якщо в будинку розбити декілька вікон і не замінити їх, з часом громадяни розіб'ють всі шиби. Якщо на стіні графіті, з часом поряд буде ще декілька. Якщо вкинути під кущі сміття, то з часом буде нова купа відходів. В протилежній же ситуації, навіть в неблагополучних місцинах, там де навели порядок він і зберігається. Чому не почати з батерейок? Навчимось не отруювати довкілля, почнемо активно про нього дбати. Бо в відповідальному місті, з відповідальними людьми, навіть в дрібницях, жити комфортно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    І в "Епіцентрі" також є урни прийому використаних батарейок

    Анонім reply Анонім

    І у Watson's
  • Анонім

    можна також віднести в магазин Світлодім, що на Західному ринку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up