Партнер рубрики Події

Ракетному катеру хочуть дати назву “Тернопіль-1540”

Ракетному катеру хочуть дати назву “Тернопіль-1540”
Ракетний катер
З пропозицією назвати на честь Тернополя нове судно Військово-Морських Сил України вирішили звернутися до керівництва держави депутати міськради 24 листопада 2015 року.

Проект рішення сесії з відповідним зверненням до секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака командувача ВМС Сергія Гайдука та голови обладміністрації Степана Барни включили до порядку денного сесії.

Йдеться про присвоєння назви “Тернопіль-1540” одному з сучасних ракетних катерів, котрі випустили у Києві.

– Річ у тому, що корвет “Тернопіль”, над яким громада Тернополя патронувала, залишився в окупованому Криму і його, наскільки відомо, росіяни розкомплектували, – говорить громадський активіст, керівник логістичного центру АТО і депутат Тарас Білан. – Його вже не віддадуть, хоча він досі за документами перебуває у складі ВМС України.

Відео дня

З огляду на це, за словами пана Білана, з'явився задум назвати на честь Тернополя одне з інших суден.

– Ці катери, які зійшли зі штапелів “Ленінської кузні” у Києві, сучасні та економні. Вони можуть ефективно простистояти російським суднам, від яких є кращими, – говорить тернополянин.

У випадку позитивного рішення, громада міста буде допомагати судну: “Тернопільська міська рада гарантує необхідне шефство та допомогу команді корабля”, йдеться у проекті рішення міськради.

Ракетний катер – клас швидкохідних військових кораблів, основним озброєнням яких є ракети різного спектру застосування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    Я прошу Вас !!  Не називайте той металолом назвами міст, бо коли їх москалі бідіть ... то це буде аж дуже символічно!

  • Анонім

    Херова ідея! Вже один "Тернопіль" про*рали. Я не забобонний, але краще назвіть "Сонечко" чи "Веселка" :)

  • Анонім

    Не можуть в м!ст! Порядок утримувати, а за рахунок громади в рай хочуть попасти
  • Анонім

    Назвіть його   Надал-2010.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up